Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tak nám doporučili vydat Parkanovou... Osud zpívající Vlasty řešil imunitní výbor

Vlasta Parkanová by měla zazpívat, jak to bylo s předraženou armádní zakázkou při nákupu letadel
Vlasta Parkanová by měla zazpívat, jak to bylo s předraženou armádní zakázkou při nákupu letadel  (Autor: Blesk)
Autor: ČTK, Kjos - 
10. července 2012
07:52

Sněmovní imunitní výbor doporučil poslancům, aby vydali k trestnímu stíhání exministryni obrany Vlastu Parkanovou. Politička, která proslula svou lásku ke zpěvu, by měla před soudem dostat možnost zanotovat, jak to bylo s předraženou zakázkou při nákupu armádních letadel.

Policisté podezírají nynější místopředsedkyni sněmovny ze dvou trestných činů v souvislosti s nákupem vojenských dopravních letadel CASA.

Parkanová tvrdí, že nepochybila a že se trestný čin ani stát nemohl. V mandátovém a imunitním výboru má většinu opozice, předsedá mu ostatně její lídr Bohuslav Sobotka (ČSSD). Očekávalo se proto, že doporučí Parkanovou vydat. A tak se také dnes ráno stalo.

Poslanci z výboru se k případu Parkanové sešli už potřetí. Nejprve si vyžádali různé doplňující dokumenty, na druhé schůzi vyslechli verzi exministryně. Dnes pak dospěli k doporučení.

O Parkanové budou hlasovat poslanci ve Sněmovně

Policie ji chce stíhat kvůli tomu, že nenechala zpracovat posudek na cenu letounů. Vznikla údajně škoda až 658 milionů korun.

Parkanová i s poukazem na několik právních stanovisek zdůrazňuje, že taková povinnost neexistovala, a policejní žádost označila za podivnou. Rozhodnutí mandátového výboru o vydání však vzala na vědomí a prý věří, že poslanci na plénu budou o věci rozhodovat podle věcných argumentů.

O osudu Parkanové tak nyní budou hlasovat všichni poslanci ve Sněmovně - podle Sobotky by měli rozhodovat pravděpodobně ve středu nebo ve čtvrtek.

 

joudajoudovy ( 11. července 2012 10:54 )

na druhou stranu se neni cemu divit, vyse duchodu je limitovana a proto si honem musi nasetrit na nadstandartni celu a kvalitni pokm. Sama vi, jak ceske veznice vypadaji, sama jim sefovala. a pro tuto "madam" neni predstavitelne, aby se v teple vode myla jednou za 14dni. Kdyz nevyjde plan A - osvobozeni, bude plan B, tj. probourani zdi mezi celami. Zvetsena cela bude odderatizovana, vymalovana veselymi barvami,luzko doda sponzor s firmy Zdravy spanek, nabytek se zakoupi v Ikee (krabice lepe projdou vratnici), na zem se polozi vlneny koberec, aby Vlasticka nenastydla od nohou na vajecniky, do cely bude namontovan elektricky prutokovy ohrivac vody, dostane sprchovy masazni box. O stravu se budou stridat kuchari s Tv stanic, bude k ni dochazet Dr.Cajhamlová a jine lekarske kapacity. No... a takova plazma s DVD a PC rozhranim je pouha banalita. A ke vsi rozkosi, bude pobirat plat: stranicky, poslanecky, mistopredsednicky a to ani nevime, kde je jeste zahackovana. Zrejme Pospisil nechtel pristoupil na tato zvyhodneni a proto byl razne odejit. Nebo existuje jeste plan C - Vlasticka dostane obojek, ktery zajisti novy ministr.

osinek ( 10. července 2012 23:13 )

Kdo vládne v této zemi? Kalousek tvrdí,že policie a vyšetřovatelé kauzy nákupu silně předražených letadel CASA lžou a podvádí. Proč ministr vnitra Kubice nic nepodnikl proti "prolhaným" policajtům, kteří prý poškozují Parkanovou? Proč však mlčí premiér Nečas? Pokud má pravdu Kalousek a policie lže a podvádí při vyšetřování Parkanové, tak by premiér Nečas měl z vlády vyhodit ministra vnitra Kubiceho, který toleruje podvody a lži policie!! Pokud Kalousek osočuje polici a vyšetřovatele z poškozování Parkanové a vyvíjí na ně nátlak, aby vyšetřování zastavili, tak by měl Nečas z fleku vyrazit z vlády Kalouska! Jednání premiéra Nečase je naprosto ostudné!! Člověk má dojem, že v této zemi vládne Kalousek. Kdo je v Česku předsedou vlády? Kdo vládne v této zemi?

osinek ( 10. července 2012 20:26 )

V létě 2006, kdy pravice převzala moc činil dluh Česka cca 730 miliard. Od té doby tj. zejména za Kalouska a v menší míře za zemřelého ministra Janoty se za 6let zvýšil dluh státu o cca 120% tj. ze 730 miliard na neskutečný 1 bilion 636 miliard korun.Dnes to potvrdilo ministerstvo financí To je síla!! Na každého Čecha tak připadá dluh téměř 156.000 korun. .... Chce to poslat Kalouskovi složenku! Přitom Nečas a Kalousek podstatně zvýšili daňe např z přidané hodnoty, daň z nemovitostí, poplatky ve zdravotnictví atd. aby prý se snižovalo ZADLUŽENÍ Česka! Co je horší chemik Kalousek nejen že tuto zemi REKORDNĚ ZADLUŽUJE ale jak píše nyní i český tisk spolu s Topolánkem, Řebíčkem,Parkanovou,Bémem, Bartákem a dalšími šmejdy rozkradli miliardy korun na silně předražených státních zakázkách,včetně nákupu silně předražených zbraní!! Nákup silně předražených a technicky nevhodných letadel CASA nepatří k těm velkým zlodějinám! Vždyť rozkradení POUHÝCH 650 milionů korun je z pohledu mnohamiliardových zlodějin pouhý PAKATEL! Nejhorší na tom je, vládní havěť tuto zemi rekordně zadlužuje, rozkrádá státní kasu a ještě si dělá legraci ze slušných lidí, kteří poctivě makají (mnohdy za pár šupů) a platí daně!! Copak to není na okažitou Kalouskovu demisi?

japome ( 10. července 2012 20:06 )

Kdo bude proti vydání, jede v tom také

osinek ( 10. července 2012 20:03 )

Joudo, doplním o POLITICKÉ TURISTICE Parkanové (Politický chameleon) Parkanová začala svojí politickou kariéru v Občanském Fóru. Pak přešla Parkanka do ODA! Když se za pár let ODA prudce propadly preference, tak vstoupila Parkanka do strany lidové (KDU-ČSL)!!! A jak všichni víme , když to s lidovci nevypadalo dobře, tak Parkanka odešla do TOP 09. Holt, krysy cítí když se loď začíná potápět..... Vlastička má ušima!!! Navíc, Parkanka je silně oprsklá! Byť policie na ní podává trestní oznámení,tak Parkanka odmítla odstoupit z vysoké funkce místopředsedkyně parlamentní Sněmovny!! Na západě by politik, na kterého bylo podáno trestní oznámení okamžitě odstoupil z vysoké ústavní funkce."Slušná a čestná Parkanová neodstoupí!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa