Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pospíšilův muž chtěl vyšetřovat Nečase, tvrdí Insider

Autor: Jaroslav Šimáček - 
28. června 2012
12:56

Jmenování obávané Lenky Bradáčové nemuselo být jedinou věcí, která zlomila vaz ministru Pospíšilovi. Jak píše deník Insider, premiér Nečas byl v hledáčku ministerstva spravedlnosti! Vyšetřovací spis na něj založil Pospíšilův muž Stanislav Mečl.

Mezi Nečasem a Pospíšilem doutnal spor delší dobu. Před dvěma lety sice Nečas označil Pospíšila za jednu z největších nadějí ODS, jenže kde že předloňské sněhy jsou...

Premiér Nečas tvrdí, že ministra Pospíšila odvolal kvůli rozpočtovým neshodám. Pospíšil prý manažersky nezvládl svůj resort a žádal další peníze. Tohle vysvětlení "odstřelu" poměrně oblíbeného ministra však řada lidí nebere.

Deník Insider však přišel s další verzí toho, proč se Nečas zbavil narychlo Pospíšila. Může za to údajně tajný vyšetřovací spis 3 KZN 1439/2011, který na ministerstvu spravedlnosti založili. A do jmenovky napsali Petr Nečas!

Vyšetřováním premiéra měl být pověřen Pospíšilův muž a vrchní státní zástupce Stanislav Mečl, předchůdce odvolaného Vlastimila Rampuly, kterého naopak Pospíšil mírně řečeno "nemusel".

Mečl kontroloval Nečase, premiéra to prý rozčílilo

Mečl si údajně vyžádal spisy politicky citlivých kauz a hledal v nich souvislosti s premiérem Nečasem. Šlo třeba o případ Libora Michálka, který přišel s odhalením údajné korupce na Fondu životního prostředí. Měl ji krýt tehdejší Nečasův ministr Pavel Drobil. A jeho jméno je proto na spisu hned vedle Nečase.

Policie sice v tomhle případu korupce Nečase zbavila podezření, když se ale Nečas dozvěděl o Mečlově prověrce, byl prý velmi rozezlený, jak píše server aktualne.cz. „Nečekal, že by mu Pospíšil takovou věc neřekl," podotkl vysoce důvěryhodný zdroj Insideru.

Mečl, který na zastupitelství skončil, kontroloval však další tři desítky spisů. Nyní se však k situaci raději vyjadřovat nechce. A mlží dál i premiér Nečas, který dnes při brífinku potvrdil, že odvolání ministra způsobily rozpočtové neshody a nikoli Bradáčová či něco jiného. Jenže kvůli rozpočtu u nás ministerské hlavy z hodiny na hodinu obvykle nepadají...

andy83 ( 1. července 2012 03:37 )

Bych řekla, že nejlépe to jde pouze v česku, na to jsou naši politici kadeti.

husqarnowicz ( 30. června 2012 23:40 )

opr.: nemůže přijít na jméno

husqarnowicz ( 30. června 2012 19:17 )

Tak já tedy zcela určitě patřím mezi těch ostatních 40%. Taky netuším, kde a jak ty průzkumy dělají. Asi opravdu mezi zaměstnanci hradu. Podle mně 80% lidí (ne privilegovaných a chráněných) tomu hajzlovi nekůže přijít na jméno.

sedok123 ( 30. června 2012 17:33 )

KLAUS podle průzkumu fikmum factum..60% lidí si ho váží.. kurva..kde ty průzkumy dělají a kolik lidí.. na hradě každý zaměstnanec,kolem hradu,ty,co dostaly obchody,šťastného a bémovi lidi,nagyová,drobil,vondra aještě pár valachů od ovcí ve svazáckých košilích a knihkupci Němcocé a ČT a ČR

sedok123 ( 30. června 2012 17:33 )

KLAUS podle průzkumu fikmum factum..60% lidí si ho váží.. kurva..kde ty průzkumy dělají a kolik lidí.. na hradě každý zaměstnanec,kolem hradu,ty,co dostaly obchody,šťastného a bémovi lidi,nagyová,drobil,vondra aještě pár valachů od ovcí ve svazáckých košilích a knihkupci Němcocé a ČT a ČR

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa