Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Odvolání ministra Pospíšila: Chtěl povýšit Bradáčovou a skončil

Autor: Jaroslav Šimáček - 
27. června 2012
13:48

VIDEO: Ministr Jiří Pospíšil byl dnes odvolán. Na brífinku poté sdělil, že neodchází zahořklý a věnovat se bude regionální politice. Premiéra Nečase však patrně štval již delší dobu. A vaz Pospíšilovi definitivně zlomilo to, že se chystal do čela státního zastupitelství dosadit neústupnou Lenku Bradáčovou.

Od dnešního dopoledne již resortu spravedlnosti nešéfuje. Jiřího Pospíšila (ODS) totiž sesadili z křesla ministra vnitra.

„Odvolání přišlo nečekaně v době, kdy jsem měl rozhodnout o obsazení postu vrchního státního zástupce,“ začal opatrně Pospíšil na odpoledním brífinku, ale vzápětí potvrdil, že padl návrh na Lenku Bradáčovou. „Byl jsem připraven tomuto návrhu vyhovět,“ prozradil Pospíšil, že chtěl Bradáčovou jmenovat na místo, které se uvolnilo po definitivně svrženém zametači politických kauz Rampulovi.

„Doufám, že nový ministr k tomu přistoupí zodpovědně,“ věří Pospíšil, který Rampulu v oblibě neměl. „Já bych mu (nástupci) poradil, aby jmenoval Lenku Bradáčovou,“ stojí si i nadále za svým Pospíšil a lituje, že Bradáčovou jmenovat nestihl.

Video Jiří Pospíšil radí svému nástupci, aby jmenoval Lenku Bradáčovou - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Pospíšil: Avizovali jsme, že budeme chtít další peníze

Premiér Nečas přitom odvolání Pospíšila zdůvodnil jeho manažerským nezvládnutím rezortu. "Nevěřím, že by pan ministr rozpočtově zvládl následující půl rok a přípravu rozpočtu na rok další bez toho, aby žádal další navýšení," sdělil šéf vlády.

Pospíšil se však na odpoledním brífinku bránil. "Plně respektuji právo pana premiéra odvolat ministra. Ale ten důvod, že žádám o peníze, není zcela relevantní," řekl Pospíšil novinářům.

„K letošnímu roku ministerstvo spravedlnosti konstatovalo, že částka na provoz není dostatečná a že budeme žádat o její navýšení. Finance jako takové jsou dlouhodobým problémem ministerstva spravedlnosti," ohrazuje se Pospíšil proti Nečasovu nařčení, že by situaci osobně nezvládal. „Odmítl jsem jít cestou snižování počtu zaměstnanců vězeňské služby,“ dodal stroze.

Pospíšil zmizí do regionální politiky

Na svém brífinku Pospíšil také prozradil své další plány. „Neuvažuji o tom, že bych odešel z ODS,“ řekl Pospíšil. Navzdory sporu se šéfem strany Nečasem, který doutnal již delší dobu. „Chci se věnovat více regionální politice v Plzeňském kraji,“ dodal Pospíšil na rozloučenou.

gogo ( 28. června 2012 06:50 )

Přesně, přesně tak ! Zde vládnou jen a jen mafie a my jsme pro ně jen loutky, se kterými jednou za čtyři roky si zahrají pimprlové divadélko...

moiaza ( 27. června 2012 23:56 )

Všechno je to jedna banda mafiánská. Včetně Pospíšila. Jen mafie bojuji mezi sebou. Nejsou modří, zelení, oranžoví, červení! je to jedna mafiánská banda. K tomu přidejte justici, policii a armádu. Všichni jsou provázání mezi sebou. Nic jiného než defenestrace nemá význam!

ochman ( 27. června 2012 23:44 )

RÁDI ŽE JE ODVOLÁN !

dobrotka ( 27. června 2012 22:43 )

asi koukas blbe na anketu. 95% je proti odvolani Pospisila a 4% jsou za jeho odvolani

ochman ( 27. června 2012 22:05 )

NEMŮŽE TO BÝT PAK OBJEKTIVNÍ !! TO JE JAKO BY PAROUBEK ZPOVÍDAL PAROUBKOVOU,NEBO OBRÁCENĚ !!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa