Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jeden sedí v bazénu, druhý ve vazbě! Internet se směje Škromachovi a Rathovi

Autor: Jaroslav Šimáček, Kjos - 
26. června 2012
15:36

Poněkud rozdílné jsou osudy předních tváří ČSSD z poslední doby. Zatímco Zdeněk Škromach si hoví ve svém bazénku, David Rath se paří v litoměřické cele. Jedno však mají společné - stali se terčem vtípků na internetu. Víte o dalších kolážích? Pošlete nám je!

Zdeněk Škromach se rozhodl, že své fanoušky na Facebooku potěší a zveřejnil své foto, jak tráví parné letní dny. V bazénku, který pořídil v akci a se sklenkou v ruce.

Nahrál však na smeč i těm, kteří jednoho z předních politiků ČSSD příliš "nemusí". A stal se terčem vtípků podobně, jako předtím kvůli korupci stíhaný doktor Rath.

Pane Škromachu, je libo sedmičku Rathského? Pane Škromachu, je libo sedmičku Rathského? | Fotomontáž Blesku

Zatímco si vysmátý Škromach užívá volna, zhrzeného vězně Ratha čeká soudní proces. Věru rozličné osudy. S bývalým středočeským hejtmanem však Škromacha pojí třeba to, že oba v poslední době opustili sociálně demokratickou stínovou vládu ČSSD.

Škromach totiž končí jako stínový ministr práce a sociálních věcí a na tomto postu ho nahradí jihočeská hejtmanka Ivana Stránská. Stínovým ministrem zdravotnictví se pak na místo Ratha, který byl již odejit i z představenstva ve "své" Hostivici, stal senátor a známý brněnský onkolog profesor Jan Žaloudík. 

Škromach a Zeman: Pohodička u bazénu Škromach a Zeman: Pohodička u bazénu | Fotomontáž Blesku

Že by se po Rathovi znelíbil šéfovi sociálních demokratů Sobotkovi i Škromach? Příliš se totiž neshodnou. Třeba v nápadu sjednocení levice. Zatímco Škromach by se rád paktoval se Zemanem i Paroubkem, Sobotka to zamítl. "Jsme v situaci, kdy je potřeba sjednotit protivládní koalici," brání se Škromach a chtěl by sjednotit levici pod vedením ČSSD. Třeba na becherovkovém dýchánku se Zemanovci a Paroubkovci? 

Škromach se zastal levičáckých kolegů, šéf ČSSD Sobotka pro to však příliš pochopení nemá Škromach se zastal levičáckých kolegů, šéf ČSSD Sobotka pro to však příliš pochopení nemá | Fotomontáž Blesku

Sobotka však Zemanovi nemůže odpustit, že roztříštil síly české levice. A dalšího levicového šéfa, sexymozka Jiřího Paroubka, nepovažuje Sobotka za konkurenci. "Nemyslím si, že ji musíme brát vážně na politické scéně," sdělil šéf ČSSD. Se Škromachem se tak v poslední době příliš neshodnou...

Na Facebooku se však objevují i další vtípky na Škromachův účet. Schválně, najdete jeden rozdíl?

Najděte jeden rozdíl Najděte jeden rozdíl | Facebook, Foto od čtenáře

Narazili jste na další případy lidové tvořivosti a vtípky se Zdeňkem Škromachem v bazénu? Posílejte nám je na tip@blesk.cz!

lipno ( 24. července 2013 13:23 )

Má recht, kdo má čuchat zapařené nohy, bavlna pomáhá

versutus ( 28. června 2012 16:51 )

Nevím, kdy toho motýlka nosil. Já si nevzpomínám, že bych ho za studií někdy viděl s motýlkem. Jestli si ho někdy vzal na ples, tak prosím, tam jsem si ho občas bral i já, ale jinak si opravdu nevzpomínám, že by s motýlkem chodil na přednášky, na praktika nebo snad do menzy? To by se mu asi všichni pěkně smáli. Takže nejspíš další pohádka ze života Davida Ratha.

stupidus ( 27. června 2012 23:09 )

Tapetovič Tapetov Santa Prznič.

dobrotka ( 27. června 2012 12:59 )

Nikdo dalsi k Rathovi nepujde. slusny ministr spravedlnosti byl odvolan a bude nahrazen nekym, kdo bude lepe zametat kauzy pod koberec

moiaza ( 27. června 2012 11:27 )

Moc bych se nesmál. Dostat se dnes do vazby není problém. A Rath může být docela klidný. Pokud dostanou voliči rozum/sice pochybuji o tom/, může v cele nabízet sedmičku bílého také Vaškovi, Sášovi, Mirkovi a další plejádě vládních kumpánů. Obhajovat je bude Plzeňský doktor práv - Benda. Vlastně, on tam bude také.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa