Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zpívající poslanec o Parkanové: Narafičil to Vondra, aby zakryl Promopro

Autor: Jaroslav Šimáček - 
19. června 2012
09:37

Nad vydáním exministryně obrany Vlasty Parkanové rozhodně nepanuje shoda, ozývají se jak hlasy pro, tak i proti. Jasno má však "zpívající" poslanec Daniel Korte. Za celou kauzou podle něj stojí současný ministr Alexandr Vondra, který prý potřebuje odpoutat pozornost od svých vlastních průšvihů.

Zatímco při vydání Davida Ratha se nakonec většina poslanců shodla, v případu Vlasty Parkanové je to komplikovanější. Vládní koalice za Parkanovou povětšinou stojí, opozice do ní proto šije a doufá, že s novým politickým průšvihem, který se jí tentokrát netýká, nabere po kauze Rath ztracené body.

Jenže ani v koalici nepanuje shoda. "Protože jsme vydali již čtyři pět poslanců, není možné se chovat jinak," sdělil Právu poslanecký kolega Parkanové Rudolf Chlad (TOP 09). Jenže třeba šéfové strany Schwarzenberg a Kalousek stojí za svou ovečkou Parkanovou.

O Parkanové, kterou vyžádala policie k trestnímu stíhání kvůli zakázce na předražené letouny CASA, bude nejprve rozhodovat mandátový a imunitní výbor - již tuto středu. Ovšem až na samotných poslancích bude, zda Parkanovou zbaví imunity a policii opravdu vydají.

Zpívající poslanec má jasno: Může za to Vondra!

Jasno v tomhle má poslanec Daniel Korte, který proslul tím, že při hlasování o nedůvěře vládě své rozhodnutí zazpíval. Je proti vydání Parkanové. A v pozadí celé kauzy vidí současného ministra obrany Alexandra Vondru!

"Potřebuje vypustit hustý dým, aby odvrátil pozornost od svého průšvihu s Promoprem," sdělil Korte Právu. "Pan Vondra se vyznačuje nadstandardními vztahy se Spojenými státy. Je náhoda, že trestní oznámení přišlo z USA? Je náhoda, že ta firma, která zpracovala posudek, zda je to předražené, je původem americká?," táže se Korte.

Připomíná tak, že sám Vondra má máslo na hlavě - kvůli nejasným zakázkám při organizaci českého předsednictví Evropské Unii, které Vondra řídil ještě jako vicepremiér pro evropské záležitosti. A kde se podle vyšetřovatelů také "prošustrovaly" stamiliony miliony daňových poplatků.   

Ministr Vondra se však samozřejmě nařčení brání: "To snad ani není možné. Kdybych chtěl být jízlivý, mluvil bych o paranoie nebo velké fantazii. A protože jsem racionální, chápu, že je pan Korte ve stresu," sdělil Vondra přes tiskového mluvčího ministerstva obrany.

Video  Poslanec Korte zazpíval, že je proti návrhu  - Youtube.com
Video se připravuje ...

joudajoudovy ( 23. června 2012 08:47 )

proto tito chmataci jsou nalezli v senatu a parlamentu, aby meli imunitu.Vlastne o nic nejde, z ministerstva budou odejiti s diamantovymi padaky, u svych plnych koryt a kontaktu zustanou, zustane jim poslanecky ci senatorsky plat, ktery jde z nasich dani a oni budou vysmati. Chtelo by to novou bitvu na Bile Hore. Ceskym panum byl zkonfiskovany majetek a sli bidou. Husitum stacili pomyslne klacky a vidle.

joudajoudovy ( 23. června 2012 08:39 )

Na Sasku, krivohubku s nesrozumitelnou artikulaci, tez dojde. Varici voda na svine je jiz pripravena. Jakmile Vlasticku zachvati navaly postklimakterioveho stavu, bude z ni opet zpevandule. Tentokrat, zvukovy zaznam, ktery bude proveden, nam ostudu ve svete neudela. Sasenko?? Uz mas zbaleno??? Nezapomen pribalit svuj atypicky zubni kartacek zarohak. Ve vezenske kantyne maji pouze standard.

qqqq ( 20. června 2012 10:06 )

Kretén si může myslet že lidi jsou natvrdlí tak že jim lze jinou zlodějinou zaemnit mysl. Naopak - my víme že jste banda nehorázných zlodějů a že této zemi škodíte stejně jako např. Hitler nebo Stalin . Všudypřítomná zlodějina , vyčuranost a pletichy už tuto zem požírá. Každý další Bém , Janoušek , Ráth či Vondra j pro tuto zem velký hřebík do rakve.

henes ( 19. června 2012 21:15 )

http://www.parlamentnilisty.cz/rss/zpravy/K-Parkanove-bez-litosti-Kdo-plytva-statnim-majetkem-patri- do-basy-236544/diskuse

henes ( 19. června 2012 21:13 )

To je elita,opravdu je to smutný .Kdyby lidi věděli kdo se dostane k veslu,myslím že by klíčema asi nezvonili. Vondra to je ale síla. Sice za to nemůže ale co je moc,to je moc.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa