Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Co bude po rozpadu VV? Hrstka přeběhlíků zoufale shání posily

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ot - 
20. dubna 2012
06:25

Pokud by se politici řídili přáním lidí, uspořádali by co nejdříve předčasné volby. Místo toho se v zákulisí rvou o každého poslance. Zatím jich z VV ke Karolíně Peake přeběhlo osm, nanejvýš devět.

Jestli jich do tří dnů nepřibude, můžeme se chystat na červnové předčasné volby. Ze slov premiéra Nečase (ODS) plyne, že o nové vládě s TOP 09 a přeběhlíky bude uvažovat jen tehdy, bude-li mít frakce kolem Peake nejméně devět poslanců. Ale raději víc. Že tomu ODS moc nevěří, ukazuje to, že podle některých zpráv začali její lidé jednat už s agenturami, které zajišťují pronájem billboardů na kampaň.

Jak to bude asi dál?

Předčasné volby

Nejvíce pravděpodobná varianta, i když jí přinejmenším ODS bude chtít nejspíš zabránit. Podle agentury CVVM by totiž skončila až na 3. místě za ČSSD a KSČM. Ty by dohromady získaly 126 mandátů!

Šance podle Blesku: 70 %

ODS + TOP 09 + peakovci

Aby dali dohromady 101 hlasů, musela by mít strana kolem Peake 7 poslanců. To už nejspíš má. Nečas ale řekl, že 101 či 102 hlasů mu nestačí. A to ODS nemá jistou ani podporu odpadlíků Béma a Doktora.

Šance podle Blesku: 65 %

ČSSD + kdokoliv

Prezident by po pádu vlády mohl dát šanci ČSSD. Petr Gazdík z TOP 09 připustil, že s ODS by mohli oranžovou vládu tolerovat. ČSSD může vládnout i s TOP 09 a podporou KSČM. Miroslav Kalousek to už dřív chystal.

Šance podle Blesku: 45 %

Úřednická vláda

Velké strany svěří vládu bezpartijním odborníkům obvykle jen na překlenovací období. Teď by jim ale odklad voleb neprospěl. ODS budou aféry a reformy dál brát příznivce, ČSSD jich má naopak rekordně. Posílit by mohla i sdružení nespokojenců.

Šance podle Blesku: 10 %

Duhová koalice

Po dohodě na udržovacím vládním programu by ministry a další posty získaly všechny strany. ODS by zůstal podíl na moci, ČSSD by neměla jasnou odpovědnost za nepříjemné kroky. Proč by ale silní brali do party ostatní?

Šance podle Blesku: 5 %

rudyptak48 ( 22. dubna 2012 18:37 )

Když nevíte, co bude s naší banánovou republikou dál, zeptejte se zubaře, podnikatele, bývalého moderátora a manžela šéfky bulvárního Blesku Romana Šmuclera. Kdo nevěří, ať nahlédne do Parlamentních listů. Už jsme jak Židovský národ. Ten také očekával spasitele. On sice přišel, ale vlastní ho nepřijali. Nechali jej dokonce ukřižovat. Tenhle prorok Šmucler bude rád, když spasí sám sebe.

pikaponi ( 22. dubna 2012 09:56 )

Co tu meleš Ty ubožáku, nebyl si možná ani v Polsku a budeš tady psát své přiblblé názory. Jen se podívej jak zijou v Neměcku, v Rakousku, v USA a pod. Já tam žil. Vrať na strom.

husqarnowicz ( 22. dubna 2012 09:03 )

..a tuneldědek s kalous, jakožto i další pakáž by už dávno prděli do hlíny, byvši předtím vpleteni do kola nebo pomilováni železnou pannou .

max898 ( 21. dubna 2012 16:28 )

A jéje , milionář co má tak nudný život , že musí posedávat na diskuzi Tvoje fantazije , ale musí být nulová , že si za ty svoje prachy ještě nevymylslel něco lepšího než jen kvakání na netu

bonny54 ( 21. dubna 2012 11:44 )

TOTO JE POLITICKÁ PROSTITUCE, organizovaná ODS a podporovaná mafií. Tady vúbec nejde o voliče a jejich názor, tady jde jenom o peníze.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa