Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Krysy začaly opouštět potápějící se loď! Peake zakládá novou stranu

Autor: ČTK, oj - 
17. dubna 2012
17:17

Vicepremiérka Karolína Peake opustila Věci veřejné, stranu, díky níž se jako její 1. místopředsedkyně vyšplhala do vysokých politických funkcí. Vadí jí prý styl, kterým se véčkaři prezentují. Zakládá novou stranu a vyzvala kolegy z VV, aby se k ní přidali.

Hlavním důvodem opustit Věci veřejné byla nedávná snaha Věcí veřejných vyvolat vládní krizi.Ministrům za VV tehdy uložilo podat podmíněné demise. "Pro mě to bylo z nepochopitelných důvodů." říká.

"Je to rozhodnutí konečné a nevratné," zdůraznila Peake. Někteří její kolegové už o něm podle ní ví. Podle informací ČTK s ní odejde dostatek členů, aby s ním mohla mít vládní koalice sněmovní většinu, i když v ní nebudou VV. Odchází například Dagmar Navrátilová či Viktor Paggio.

O Peake se hovořilo jako o horké kandidátce na předsedkyni VV. Dlouho prý zvažovala, zda může kandidovat, s konečnou platností došla k názoru, že ne. Nepovedlo se jí podle jejích slov získat podporu kolegů pro vizi znovunastartování Věcí veřejných.

"Čára za dosavadním fungováním musí být jednoznačná a nepochybná," uvedla a nabídla "poctivým členům VV" účast v nové platformě. Nechce ale prý být přeběhlíkem. Bude dodržovat program, se kterým šly VV do voleb, a koaliční smlouvu, kterou VV uzavřely s ODS a TOP 09.

Dobeš, ten už odešel

Bývalý ministr školství Josef Dobeš, který odchod z resortu zdůvodnil tím, že nesouhlasí s vládními škrty, z VV taky zmizel. Věci veřejné označil za mrtvou stranu.

Předseda Věcí veřejných Radek John je rozkolem ve straně, který způsobil odchod místopředsedkyně Karolíny Peake a dalších poslanců strany, šokován. Nově vznikající uskupení kolem Peake označil za platformu funkcí a postů. John v prohlášení z pracovní cesty ve Varšavě připomněl takzvaný sarajevský atentát, který předcházel rozštěpení ODS a vzniku Unie svobody. Situace je podle něj podobná i té, kdy z části KDU-ČSL vznikla nyní vládní TOP 09.

ixtlil ( 18. dubna 2012 18:51 )

A dále si myslím , že by bylo nejlépe tento parlamentní systém zrušit a nahradit třeba rozumným diktátorem , který by se nazýval nikoliv všemocný oán , ale jen přední občan . I tak by docházelo k podobným věcem , typu Janoušek a jím spáchaná vražda ve stadiu pokusu , řešená fízly jako ublížení na zdraví , ale bylo by to daleko levnější a dívky by se mohly věnovat něčemu užitečnějšímu .

ixtlil ( 18. dubna 2012 18:38 )

Dobrý den , je to docela škoda ,že poměrně pohledné dívky se takhle zahazují a dělají hlouposti . Teď je mi také jasné , proč mi jeden kamarád vysvětloval , že nejdražší prostituka je prý vlastní manželka . Asi bych si s takovými dívkami neměl o čem popovídat , je jasné , že to jsou jen cosi jako buržoazné fifleny , jak pravil majot Terazky . Ale klidně bych je namasíroval , třeba by přišly na jiné myšlenky .

husqarnowicz ( 18. dubna 2012 10:37 )

Je zajímavé, že když nějaký politik odejde z politické strany, za kterou byl zvolen, ani ve snu ho nenapadne, aby se živil pořádnou prací, ale v politice se drží jako hovno košile a už vůbec se nevzdá svého mandátu a tím i výhod, i když potom už nikoho nereprezentuje. Jsou to všechno jen pijavice!

sakra ( 18. dubna 2012 10:13 )

VV nesnáším, ale Peak je ta krysa o které se píše v titulku. Stačí přečíst její životopis.

komentator ( 18. dubna 2012 08:51 )

Ti KŘIVÁCI Nečas a Kalousek již uvítali "STATEČNÝ a ODPOVĚDNÝ krok" K.Peak. Spolu s předsedkyní Sněmovny Němcovou ti ŠMEJDI Nečas a Kalousek již otevřeně mluví o tom, že místo strany VV by se koaličním partnerem Odéesáků a recyklovaných černo***níků z TOP 09 mohli stát PŘEBĚHLÍCI z tzv. PLATFORMY K.Peak, té proradné NÁNY, která by kvůli MINISTERSKÝM PREBENDÁM prodala i VLASTNÍ BABIČKU! Nečas by měl okamžitě z vlády VYRAZIT Peak, dobeše a Jankovského. Tito šmejdi, kteří kvůli KORYTŮM podrazili vlastní STRANU a vystoupili z koaliční strany VV, nemají co ve VLÁDĚ POHLEDÁVAT!! Proč MLČÍ Klaus? Nepřipomíná PUČ té PODRAZAČKY Peak, která o všech svých krocích k ROZBITÍ poslaneckého KLUBU STRANY VV informovala s předstihem Schwarzenberga, TZV. Sarajevský ATENTÁT proti Klausovi? Proč nevyzval Klaus Nečase k REORGANIZACI VLÁDY. Přece Peak, Dobeš a Jankovský VYSTOUPILI z koaliční strany VV a nikoho nezastupují? Vždyť došlo k hrubému porušení Koaliční smlouvy a Vládního prohlášení!! Jelikož MOCNÍ tolerují PORUŠOVÁNÍ koaličních smlouvy a VLÁDNÍHO PROHLÁŠENÍ pokud se jim to HODÍ, je nejvyšší ČAS JÍT do ULIC! PODPOŘMĚ protivládní MANIFESTACI pořádanou ODBORY, DESÍTKAMI NEVLÁDNÍCH ORGANIZACÍ za podpory STUDENTŮ a UMĚLCŮ, která se koná tuto SOBOTU o 13 hod. na Václavském náměstí! Nebuďme ÁPATIČTÍ. Nenechme se MANIPULOVAT a OKRÁDAT tou Nečasovou VLÁDNÍ SEBRANKOU'

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa