Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Pod Johnem se třese židle: VV budou volit nové vedení

Odsouzení Bárty byla poslední kapka, John ve funkce předsedy pravděpodobně skončí
Odsouzení Bárty byla poslední kapka, John ve funkce předsedy pravděpodobně skončí  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, ljš - 
13. dubna 2012
20:31

Členská hierarchie ve Věcech veřejných se otřásá v základech! Nejenže ze strany odchází její superguru Vít Bárta, který byl soudem označen za úplatkáře, VV se navíc dnes shodli, že je třeba zvolit nové vedení. Velkou naději na zvolení tak bude mít Karolina Peake.

Celostátní konference, která odstartuje volbu nového předsedy VV, se uskuteční do konce května. Nový předseda by měl být znám do konce června. Rozhodne o něm internetová volba registrovaných příznivců strany, kterou pak potvrdí další republiková konference VV.

O dnešním rozhodnutí grémia VV novináře informovala místopředsedkyně strany Kateřina Klasnová. Zda Bárta skončí i jako poslanec Klasnová ani její manžel neuvedli. Bárta jen slíbil, že pozastaví členství ve Věcech veřejných a rezignuje na post šéfa poslaneckého klubu strany.

"Zatím nevím, jestli budu kandidovat. Bude to záležet na síle možných protikandidátů," řekl John novinářům. O post předsedkyně strany se ale s velkou pravděpodobností bude ucházet Karolina Peake, která má velkou podporu poslanců VV. O kandidatuře uvažuje ale i místopředseda strany Tomáš Jarolím.

hejhej ( 15. dubna 2012 16:37 )

Pokud by Bárta odešel z politiky,neměl by postrkávat Johna.Bárta se bude u koryta všemožně držet.VV jsou už nyní mrtvá strana,nevěřím v její znovuzrození.Neumějí a neznají nic,boj proti korupci byl výsměch všem lidem,stejně jako jejich názory.Každý den jinak.Jasou trapní.

gogo ( 14. dubna 2012 17:28 )

Z Vámi uvedeného tvrzení nepřímo vyplývá jakoby ve všech politických stranách byli komunisté a ještě k tomu zloději... Je pravdou, že se komunističtí papaláši převlékali do různých politických stran, ale je nutné si uvědomit, že se k likvidaci státu a k jeho rozkradení přidala i řada dobrodruhů, kteří komunisty nikdy nebyli. Kteří byli třeba i disidenty. Na př. Kocáb. Takž já bych viděl za všemu lumpárnami především člověka. Protože není pravdou, že všichni lidé, kteří nikdy komunisty nebyli, byli vždy jen slušní lidé... Tak černobílý svět bohužel zas není...

arcaben ( 14. dubna 2012 09:51 )

On někdo čekal od Johna rovné jednání??Léta lhal vlastní manželce o letitém vztahu s milenkou a nemanželské dceři...To hovoří o jeho"charakteru"dost výmluvně!Počítal s tím,že v naší vládní garnituře se"cení"lhaní,zlodějny,fakování..,ale nějak mu ujel autobus=my už té politické žumpy máme víc než plné zuby!!Chce to výkonnou vývěvu a komplet to tam vysát a vlít do politické kafilérky=BEZ VYJÍMKY!!!

dobrotka ( 14. dubna 2012 02:18 )

Pokud John bude kandidovat na post predsedy tehle zdiskreditovane strany, tak naprosto pozbyl jakykoli politicky rozum - teda jestli vubec ma co pozbyt, protoze politicky rozum nikdy nemel

hugu ( 13. dubna 2012 23:15 )

A komu se pak budeme smát,taková figurka se jen tak nevidí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa