Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Poslechněte si, jak Kočí vyhrožuje, že odpálí Bártu

Autor: Jaroslav Šimáček - 
29. března 2012
14:44

S tajnými nahrávkami se v ČR roztrhnul pytel. Začátkem dubna pokračuje soud v obálkové kauze s Vítem Bártou (VV), ale už nyní faktický šéf véčkařů uvolnil do médií další nahrávku. Kristýna Kočí na ní říká ministrovi Kamilu Jankovskému, že "odpálí Bártu" a že dostala "velkorysou nabídku od Kalouska".

Nahrávka, kde Kočí říká, že Bártu odpálí, má dokázat, že je celý proces proti Bártovi nebývalým spiknutím, do kterého mohou být zataženi i představitelé vládních kolegů z ODS a TOP 09.

Jankovský (VV) odváží Kristýnu Kočí, tehdy ještě šéfku poslaneckého klubu Věcí veřejných, domů a Kočí říká: "Sorry, já prostě odpálím Bártu."

Zmiňuje se totiž o blíže nespecifikované nabídce, kterou v poslední době obdržela. "No od koho, od tatínka od Jirky, respektive od Nečase," říká blonďatá Femme fatale věcí veřejných s tím, že Bárta by se s ní chtěl sejít a věci urovnat, ale na to už je pozdě.

"Mám nabídku, že ve čtvrtek Bárta přes našeho společného, velmi blízkého člověka, chce schůzku ve třech, s tím člověkem, aby nám dělal mediátora. Prostě se nějak dohodnout. Ale už není o čem, už jako.. já ti říkám, že není moc o čem," sděluje ministru Jankovskému.

Video  Další tajná nahrávka s Kristýnou Kočí  - Věci veřejné
Video se připravuje ...

"No takhle, jsem hlavně ve velkým presu a hlavně jako a ... se zavíraj jiný varianty, protože ta Nečasova varianta je varianta ... relativně rychlá," říká Kočí.

Podle Bárty jde o důkaz, že Kočí chystala puč v jeho straně a stáli přitom za ní představitelé konkurenčních stran ODS a TOP 09.

Záhadná nabídka od Nečase: Chystala Kočí puč s podporou ODS a TOP 09?

Z nahrávky, jejíž obsah uveřejnil server iDnes.cz, však není patrné, v čem spočívala údajná nabídka od premiéra Nečase pro Kočí. Politička, která je v současnosti ve Sněmovně nezařazenou poslankyní, Jankovskému sděluje pouze to, že vše je nachystané.

"Příští víkend schůzka s nastaveným fahrplanem, časování úplně jasný. A samozřejmě s ekonomikou nastavenou, s biskou v zádech a se vším. Příští týden... Řek, že si teďka do týdne všecko jako rozmyslíme, že on udělá ty kroky a všechno a ekonomika a všechno bude připravený," oznamuje Jankovskému Kočí.

Nečas však prý nebyl jediný, který Kočí učinil jakousi nabídku. Ta další měla přijít od Miroslava Kalouska (TOP 09) a i když prý byla velkorysá, Kočí ji odmítla.

"Slova paní poslankyně Kočí, že jsem s ní o čemkoliv jako s osobou jednal a že jsem jí cokoliv nabízel, jsou totální nesmysl," brání se nařčení ministr financí Kalousek.

Karolína Peake (VV): Nahrávky jsou nedůstojné

Bárta se před soudem brání nařčení, že uplácel své stranické kolegy Kočí a Jaroslava Škárku. Kvůli nahrávce, kterou chce šedá eminence VV dokázat, že obvinění vznesená proti němu jsou pouze jakýsi komplot, se sešla výkonná rada VV.

Vicepremiérka Karolína Peake však odmítla nový materiál komentovat: "Všem možným zprávám o nahrávkách odmítám naslouchat. Je to ztráta času. Vzájemné se nahrávání za účelem špinavých zákulisních her považuji za úchylné a nedůstojné," sdělila MF Dnes.

Jde přitom o další náhle objevenou nahrávku v případu poté, co s jinou předstoupil Bártův oponent Škárka. Ten si rozhovor s Bártou nahrál ve stylu agenta Jamese Bonda dokonce na své hodinky a v rukou ji mají na přezkoumání soudní znalci.

Kočí se brání: Nahrávka vznikla po několika lahvích vína

„Jen bych chtěla podotknout, že tato nahrávka vznikla po koncepční poradě - „večírku“, na které se vypilo deset lahví těžkého francouzského vína a na které mimo jiné Vít Bárta tvrdil, že ovládá Putina a Obamu a prezidenta Klause vodí jako loutku,“ uvedla pro deník Právu Kristýna Kočí.

reeh ( 2. dubna 2012 17:58 )

http://vtipy.netroof.eu/item/5293/ukecana-kristyna/

reeh ( 2. dubna 2012 17:54 )

Tak už i Kalousek je v tom namočený..... http://vtipy.netroof.eu/item/7266/quotmilejdyquot-kristyna/

svendy69 ( 2. dubna 2012 14:54 )

www.chcemezmenu.webnode.cz

decathlonova-matka ( 30. března 2012 14:04 )

to je fakt,2% hlasů pro veverky ,jsou toho důkazem

lyznik008 ( 30. března 2012 08:44 )

Stará taktika FUNGUJE.V minulém režimu za všechno špatné mohli imperialisté a teď už přes 20 let bývalá Havlova klika a teď její pohrobci všechno zlé svádějí na Klauze i když si právě oni nakradli nejvíc(viď tonny 44) no a teď je třeba zlikvidovat nepohodlnou stranu,která toho příliž ví a občas to i zveřejní, což VV dělají.Podle reakce většiny lidí se ale zdá,že se blýská na lepší časy a národ se už opíjet rohlíkem nenechá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa