Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Bártovi se stydí za ABL: Firmu plnou špiclů přejmenovali!

Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
13. března 2012
13:33

Už žádná ABL! S Vítem Bártou spojená bezpečnostní agentura, kterou přepsal po vstupu do politiky faktický šéf Věcí veřejných na svého bratra Matěje, bude mít nový název - Mark2 Corporation. A také nové vedení. Stydí se rodina Bártů za její kontroverzní minulost?

Zatímco Vít Bárta bojuje u Obvodního soudu pro Prahu 5 proti nařčení z uplácení svých stranických kolegů, jeho "dítě" si mezitím žije vlastním životem.

Bezpečnostní agentura ABL (Agentura Bílého Lva) byla mnohokrát skloňovaná během prvního týdne přelíčení i v soudní síni. Třeba při údajných sledováních některých politiků. Nyní však bude dle informací Lidových novin (raději?) přejmenována a získá nové vedení!

Změny prý již zaměstnancům oznámil dopisem politikův bratr Matěj Bárta, který během minulého týdne vystoupil v průběhu soudního přelíčení také. A samozřejmě se zastával obviněného bratra. Zároveň to však vypadá, jako by se za minulost firmy styděl.

Nový název, nové vedení. Staré pořádky?

Vedle názvu Mark2 Corporation je v ABL novinkou i personální obsazení v čele agentury, kterou nyní povede Michal Fábera. Matěj Bárta ustupuje do pozadí, ale ne zcela - bude zastávat funkci předsedy dozorčí rady holdingu.

ABL založil Vít Bárta v roce 1992, tehdy ještě jako student medicíny. Pozici generálního ředitele opustil v roce 2010, mezitím však stihl ze své firmy vytvořit kolos v oblasti bezpečnostních služeb. Avšak díky propojení ABL a VV stihla "véčkaře" kritika za to, že pro sebe uzmuli úřad ministra vnitra, do kterého nastoupil Bártův kamarád Radek John.

Agentura se stará mj. o ostrahy objektů a osob, expanzi zaznamenala především díky smlouvám s řadou obchodních řetězců a průmyslových společností. V roce 2009 získala i zakázku na ostrahu několika pražských památek, ale letos v lednu jí byla smlouva vypovězena. ABL však také byla obviněna ze "špiclování" řady politiků.

gogo ( 13. března 2012 17:55 )

Bártovi se stydí ??? Ale no tak .... Není Silvestr ani apríla...

cat99 ( 13. března 2012 14:13 )

Trapní Veřejní šaškové !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa