Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Když Bárta rozbije prasátko: Miliony létají vzduchem

Autor: oj - 
9. března 2012
04:59

Šest milionů pro Kristýnu Kočí, 150 tisíc měsíčně pro Radka Johna a pro všechny ostatní místa v dozorčích radách. Takhle to podle výpovědí u soudu vypadá, když si skutečný předseda Věcí veřejných, štědrý Vít Bárta, dělá z lidí poslušné ovečky.

Dotace pro Škárku

Nejštědřeji byl údajně Bártou dotován Škárka. "Dostal jsem částku 170 tisíc. Dal mi to osobně u sebe doma v bytě," řekl Škárka. Z předání této obálky si poslanec pořídil nahrávku, kterou ve čtvrtek předal soudu jako důkaz. Jednalo se však jen o kopii přehranou na flash disk. Škárka slíbil, že v pondělí dodá i originál.

Dále inkasoval i měsíční rentu. „Dostal jsem, tuším že od října, 55 tisíc každý měsíc. Byla mi předávána obálka. Nejprve panem Vysloužilem a potom panem Babákem,“ vypověděl Škárka.

Úplně poprvé se ale prý Bárta Škárku pokusil uplatit v roce 2010. Tehdy začaly jejich spory. Dostal by rovný milion korun, kdyby se vzdal poslaneckého mandátu.


6 milionů pro Kočí

Když tehdejší šéfka poslanců VV Kristýna Kočí loni v dubnu oznámila, že se ji Bárta pokusil uplatit, Bárta své nejbližší kolegy šokoval tvrzením, že po něm chtěla 6 milionů.  500 tisíc měla být první splátka. Bárta se tehdy s tvrdým jádrem strany sešel ve svém pražském bytě. Později při výslechu na policii ale popřel, že by o šesti milionech mluvil. „Je to hloupost,“ řekl. Zcela opačně ovšem vypovídal třeba ministr pro místní rozvoj za VV Kamil Janovský. „Je to pravda. Byla to informace, která zazněla z úst Víta Bárty,“ uvedl při výslechu. Nebyl sám, i další si na slova o šesti milionech vzpomněli.

150 tisíc měsíčně pro Johna

Statisíce z Bártovy kapsy údajně létaly i Radku Johnovi. Za to, že bude vykonávat funkci předsedy strany a ve skutečnosti bude pouhou loutkou v rukách faktického předsedy Bárty, podle Škárky a Humla bral 150 tisíc měsíčně.

Teplá místa v dozorčích radách pro všechny

Že peníze zmůžou hodně si podle Humla Bárta dobře uvědomoval. Snížené platy poslanců jim slíbil dorovnat tím, že jim sežene teplá místečka v dozorčích radách.

Bárta od začátku tvrdí, že je nevinen a peníze svým kolegům pouze půjčoval.

pacc ( 9. března 2012 21:01 )

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o vyplnění dotazníku k mé bakalářské práci. Dotazník najdete na této adrese: http://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/20948/ Děkuji Vám za případné vyplnění

decathlonova-matka ( 9. března 2012 11:34 )

ale může,když mu to Bárta nařídí

jen123 ( 9. března 2012 11:14 )

Dopadne to jako s Čunkem, doztracena a teplé místečko v senátu

gevi ( 9. března 2012 10:02 )

Prezident nemůže o své vůli rozpustit vládu.

libuna119 ( 9. března 2012 09:15 )

Víte jak to dopadne?Pokud ho odsoudí,tak se odvolá a celá šaškárna začne nanovo.Nakonec mu řeknou:"Ty ty ty,Bárto,ještě jednou a už vážně dostaneš na pr-del!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa