Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Údajný milenec Kočí: Rok strávil v kriminále

Autor: Jan Doležal, Oldřich Tichý, Veronika Pukačová, Kjos - 
6. března 2012
07:39

Dříve prý šikovný truhlář, teď podivín s nutkavou potřebou být vidět. Za pět let podal čtyři sta udání, na internet vyvěsil 781 aforismů, úřadům posílá nepůvodní návrhy pro boj s korupcí, pro ránu i vůči nejbližším prý nešel daleko a rok strávil v base. To je Tomáš Vacka (42) z Uhlířských Janovic, který včera sám od sebe přišel svědčit pro Víta Bártu.

„Měli jsme se slečnou Kočí, tedy s Kristýnkou, milenecký poměr. Vím, že si od Bárty půjčila, a chci to dosvědčit,“ překvapil samozvaný svědek Vacka soudce.

Ten si zapsal jeho údaje a řekl, že pokud ho bude potřebovat, předvolá ho. Zatím se tak nestalo. Co je Vacka zač, zjišťoval Blesk přímo v městečku, kde bydlí. Podle místních to byl prima chlap až do chvíle, kdy se rozvedl a »zmagořil«.

„Moje dcera s ním měla jedenáct let peklo. Neměl problém ji uhodit, stačilo křivé slovo,“ tvrdil Vackeho bývalý tchán. I další obyvatelé Uhlířských Janovic ho popsali jako podivína. Kvůli napadení bývalé ženy měl Vacka dokonce problémy se zákonem. V roce 2009 napadl ji, tchána i dalšího muže, když si přišel pro své dva syny. Byl za různé delikty pětkrát odsouzen a rok strávil ve vězení.

Vacku znají i na ministerstvech vnitra, dopravy či financí. Posílá jim totiž své »studie« o korupci. „Byla to spíš jen shrnutí různých polemik již zveřejněných médii nebo kolujících na internetu,“ sdělil mluvčí ministerstva fi nancí Ondřej Jakob. Sám Vacka se ale občas cítí i jako umělec.

Letos v lednu měl v informačním centru výstavu nazvanou Život a svět očima Tomáše Vacky. Po stěnách rozvěsil korespondenci s advokáty, trestní oznámení či nejrůznější rozsudky. Moc lidí ale prý nepřišlo. Velkou četnost nemají ani internetové stránky s jeho aforismy, kde sám sebe Vacka označuje za člověka, „který vše zkazil, ale vše chce napravit“.

Rozhovor s Vackou:

Proč jste k soudu přišel?

„Chci spravedlnost, a proto chci svědčit. Znám totiž fakta o tom, že ty peníze předané Kristýně byly půjčkou. Už předtím o té půjčce mluvila, a když jí ty peníze byly předány, tak se strašně divila, že jí na to nebyl vystaven žádný papír. Jednoznačně to byla půjčka a to já vím.“

V jakém vztahu jste byli?

„Párkrát jsem se s ní vyspal. Bylo to během čtyř měsíců na jaře 2011.“

A s informacemi o penězích se vám sama svěřila?

„Kristýnka je taková, že má strašně ráda, když ji někdo poslouchá. Připadá si, jako by se kolem ní točil svět. Já na tyto věci a špatná vyšetřování upozorňuji už pět let, podal jsem už 400 trestních oznámení. To, že jsme se dostali k sobě, byla moje zásluha, pomohl jsem tomu, spojil jsem se s ní přes kamaráda.“

Proč vztah skončil?

„Poté, co jsem se dozvěděl, co udělala, že zaměnila půjčku za úplatek, jsem tento vztah okamžitě ukončil, protože s tím nesouhlasím.“

Kočí: Toho muže neznám

"Osobu toho jména vůbec neznám a v životě jsem se s ním nesetkala. Ale vzhledem k praktikám Víta Bárty mě vůbec nepřekvapí, kdyby se každý den u soudu objevili dva až tři muži a tvrdili, že jsou moji milenci," uvedla pro Blesk.cz Kočí.

aksura ( 6. března 2012 18:28 )

Copak Bárta může za to, že nějaký magor (možná podplacený) vyvíjí nesmyslné aktivity ?

tonyno ( 6. března 2012 12:30 )

- nejsmutnější a (S=Š)

tonyno ( 6. března 2012 12:23 )

Nevidím žádný rozdíl mezi tímto blbem a stětkou KK. A to je na tom všem nejmutnější. Stětka je poslankyně a blb k ní patří.

kakamilek ( 6. března 2012 10:42 )

Vyjmenujte schválně,s kým z Parlamentu ČR,by jste se chtěl potkat,potažmo zajít na "jedno"...Jinak ten pan truhlář je vypatlanej na 1 s hvězdičkou.

zada ( 6. března 2012 10:09 )

možná jo, ale ná nevěřímn dobrý den Kočí a Škárkovi, ty bych nechtěl v životě potkat....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa