Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Škromach přirovnal Drábka ke Goebbelsovi kvůli výplatám dávek!

Zdeněk Škromach a Jaromír Drábek se zúčastnili pořadu Otázky Václava Moravce
Zdeněk Škromach a Jaromír Drábek se zúčastnili pořadu Otázky Václava Moravce  (Autor: ČTK)
Autor: evak, INT, ČTK - 
5. února 2012
14:39

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) si musel v Otázkách Václava Moravce vyslechnout ostrou kritiku za problémy s vyplácením dávek. Jeho oponent Zdeněk Škromach ho dokonce přirovnal k nacistickému pohlavárovi Josephu Goebbelsovi.

"Goebbels by proti vám pobledl, ve vašem hlásání nepravd. Zahráváte si se životy a osudy lidí," uvedl emotivně místopředseda ČSSD Škromach. Drábkova obhajoba na téma výplaty dávek ho nijak neuchvátila ani neuklidnila. Ministr práce si stojí za tím, že systém i přes počáteční chyby funguje.

A jaké byly ty chyby? Dodavatel lidem vyplácel dávky duplicitně. Ti, co byly takto "obdarováni" se ale nemusí bát, že by přeplatek po nich někdo vymáhal. "Vymáhat to nebudeme. Pokud to jsou dávky, které se opakují, tak jednoduchým způsobem má člověk předplaceno na další měsíce," uvedl Drábek. Podle něj se duplicitně vyplatilo jen "hluboko pod jedním promile dávek". Bylo jich prý několik desítek z celkem 1,5 milionu.

Náhradu by měl podle ministra uhradit dodavatel nového systému dávek. "Ten dodavatel prostě nezajistil dostatečnou kontrolu duplicity. My po něm budeme samozřejmě tu částku vymáhat," dodal Drábek.

sakra ( 6. února 2012 10:28 )

S tím přirovnáním má Škromach naprostou pravdu!

bracuda ( 6. února 2012 01:46 )

Velebnosti, a proč tam pouštěj takový paka do televize? Kdo se má na ně dívat? A ten Škromach dneska... to byla ale Sodoma Gomora!

bracuda ( 6. února 2012 01:42 )

Drábek dělá reformy a šlápl některejm "bafuňářům a staromilcům" na kuří oka. To je prostě normální, že všechno nepojede hned na 100%! A obzvláště u nás! Češi jsou mistři ve vymýšlení obstrukcí všeho druhu.... dokonce TOP of The World. Tak brzděte s obecnou kritikou - pochybuji, že se někoho na tomto fóru dotkla chyba v nově zaváděném systému. Jen kecáte bez argumentů stejně jako Škromach. To je správnej Jack Pakosta - prej je Drábek jak Goebbels! Škromach v životě nic nedělal, ničemu nerozumí (ani těm poznámkám na papírcích, co mu píšou asistenti - bez nich by nedal dohromady ani větu rozvitou) a přesto to dotáhnul až na šéfa senátu. To už tam může jít každej. V TV nebyl už dlouho a věřím, že se tam po dnešku zase dlouho neobjeví.

bracuda ( 6. února 2012 01:33 )

Proč zlodějská? Všechny vlády byly vždycky stejné (kromě Fišerovy úřednické). Někdo reformy udělat musí a socani to určitě nebudou - ti by tuhle zemi dovedli do Řecka. No a když se nahrazuje staré novým, tak je to vždy bolestné - přchod z DOSu na Windows byl pro některé ajťáky taky nápor na nervy. Ale to "podsvinče Škromach" nikdy ničemu nerozumněl a jen žgryndá ultra-ptákoviny. Stejně jako dnes - bez argumentů, z papírku a blablabla... to je prosím šéf sněmovny!! Panebože, vidíš to?

cert ( 5. února 2012 18:02 )

Někdo tam chodit musí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa