Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Paroubková a její vila v Řecku: Předala ilegálně 2,5 milionu v igelitce!

Autor: Eva Pospíšilová, evakk, map - 
15. prosince 2011
05:50

Geniální spisovatelka bestsellerů Petra Paroubková (38) možná nejlepší životní zápletku napsala sama sobě! Na řeckém ostrově Ithaka si koupila vilku, údajně z honorářů svých a manželových. Nechtěla chvályhodně nic tajit, a tak na internetu zveřejnila všechny podrobnosti obchodu, a to včetně kupní smlouvy v řečtině. Její překlad do češtiny ale odhalil, že se expremiérova manželka ocitla mimo zákon!

Smlouva totiž konstatuje, že Petra Paroubková předala prodávající straně 100 tisíc eur (2,5 milionu Kč) v hotovosti! Navíc se zde praví, že peníze byly vyplaceny a spočítány mimo prostory kanceláře…

Řecko coby země Evropské unie, stejně jako Česká republika, má zákon proti praní špinavých peněz. To znamená, že jakákoliv platba v hotovosti nad 3000 eur je zde nelegální! Nejedná se o trestný čin, ale o přestupek, jehož viník může být v ČR potrestán pokutou až do výše půl milionu korun. To, že Petra Paroubková manipulací s vysokou hotovostí s největší pravděpodobností přestoupila zákon, potvrdil Blesku bývalý policejní vyšetřovatel korupce Václav Láska.

A co si vlastně manželé Paroubkovi pořídili na stáří? Jde o dvoupodlažní domek s celkovou plochou 218 metrů čtverečních, který má podzemní cisternu s objemem 30 metrů krychlových. K domku, z něhož je výhled na moře, patří i pozemek s plochou 464 metrů čtverečních.

Prý si na dům vydělali psaním knih

Petra Paroubková prý získala milion za knihu V botičkách od Diora a její muž čtyři miliony za paměti Plnou parou v politice. To by jim vzhledem k nákladu mohl závidět i nejúspěšnější spisovatel Michal Viewegh. Paroubkův nakladatel Aleš Lederer v MF Dnes přiznal, že dal expremiérovi výhodné podmínky a sám prodělal.

„Pan Paroubek chtěl smlouvu na čtyři miliony. Spolupráce by se mi vyplatila až při 100 000 prodaných knihách,“ řekl Lederer. Takový úspěch, který zaznamenaly Zemanovy paměti, se nedal čekat. „Jestli si pan Paroubek u mě vydělal čtyři miliony, je to má soukromá věc,“ namítá Lederer. Dvou posledních Paroubkových knih se podle něj prodalo celkem 43 000. Tomu ale knihkupci nevěří. Knihy hromadně mizí jen přes webové stránky Ledererova nakladatelství. On ale prý neví, kdo je skoupil. Paroubek odmítá, že by to byla jeho nová strana. Jisté je, že podobnou metodou by se daly legalizovat i podivné peníze.

vagen ( 17. prosince 2011 12:41 )

DALSI DUKAZ , ZE SI JYRKA RAJ STRASLIVE NAKRAD !!!!!

zarikavac ( 16. prosince 2011 10:50 )

celé je to o něčem jiném. nejde "jenom" o Paroubka, není sám.všichni tito lidé si jsou jistí beztrestností, protože v této republice VIP třída na sebe vzájemně ví tolik trestných činů, že pokud by začali mluvit, zhroutí se tato společnost jako domeček z karet.tak proč se bát?

12356 ( 15. prosince 2011 20:41 )

Trosku vedle tomik007 nemyslis? Topolanek tam byl na dovolene v pronajmute vile. Takze se vsadim o co chces, ze Topolankova dovolena v Toskansku nas, danove poplatniky stale mene, nez koupe domku na ostrove Ithaca. Navic je nejvetsi pikantnost, ze ten pan co ji prodaval ten domek, je bratr jeji recke chuvy Margarity a jeji byvaly pritel, za kterym na Ithacu jezdila a pomahala v jejich kancelari. Chudak Paroubek. Petula se bude rekreovat s mladym a Paroubek bude doma propocovat kapesniky na schuzich ukradene CSNS.

nenimozna69 ( 15. prosince 2011 17:15 )

Vy nejste feshak HUBERT, ale lišák HUBERT, ze všeho se vykecat a mazaně vykroutit, to je vaše co? Zákon o prokazování původu peněz není...proč asi?? Pročpak naŠim zákonodárcům nechybí?? A je jedno z které jsou strany.

nenimozna69 ( 15. prosince 2011 17:07 )

kdyby to nebylo tak pravdivý a smutný tak se směju

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa