Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ministr Dobeš: Poradce mu dělá vedoucí jeho podivné diplomky

Autor: ČTK, Kjos - 
22. listopadu 2011
12:16

Diplomová práce ministra školství Josefa Dobeše (VV) podle odborníků oslovených Mladou frontou, nesplňuje ani ty nejzákladnější požadavky. Další zajímavé zjištění je to, že ministr jako svého poradce zaměstnal profesora Vladimíra Smékala. Muže, který Dobešovu diplomku vedl a pomohl ji protlačit přes komisi. Zbývá snad už připomenout, že Dobeš nedávno psal seminárku za svou sličnou asistentku Jana Machálkovou. V této práci sám sebe oslavoval.

Diplomová práce ministra školství Josefa Dobeše (VV) z psychologie, kterou v roce 1994 vypracoval na brněnské Masarykově univerzitě, má takové nedostatky, že neměla být vůbec obhájena. Shodli se na tom experti, aniž by věděli, kdo práci s názvem Reintegrace osobnosti v podmínkách alternatvních trestů napsal.

Nedostatky Dobešovy práce, za kterou dostal magisterský titul:

- součástí hlavního textu jsou formuláře, které patří do přílohy

- některé z těchto formulářů jsou nevyplněné

- bez formulářů a rozhovorů nedosahuje práce ani požadovaných 50 stran

- zcela chybí poznámkový aparát

- autor zmiňuje v textu knihy, které neuvádí v seznamu použité literatury

"Tato práce neměla být vůbec připuštěná k obhajobě," tvrdí profesor Jan Keller z ostravské univerzity. "Práce je obsahově výjimečně plytká. Bez zásadního přepracování neměla být vůbec obhájena," řekl k Dobešově diplomce rektor brněnské Masarykovy univerzity Jiří Zlatuška.

Vedoucího práce udělal svým poradcem

Vedoucím Dobešovy diplomové práce byl profesor Vladimír Smékal, jeho současný poradce. "Už si to vůbec neuvědomuji. V té době jsem byl zavalený povinnostmi. Děkuji za toto sdělení, budu muset zapátrat," odpověděl Mladé frontě muž, kterého ministr Dobeš učinil svým poradcem.

Psal práci za svou sličnou asistentku

Vzpomínáte, jak ministr Dobeš psal seminární práci za svou asistentku Janu Machálkovou? A pomáhal jí tak podvádět při studiu na vysoké škole. Práce tehdy nesla název Politická komunikace ministra Josefa Dobeše a nutno podotknout, že Dobeš je v seminárce líčen jako velký profík. Zbývá už jen zjistit, zda i s prací pro Machálkovou mu pomáhal jeho poradce Smékal...

tarka ( 22. listopadu 2011 18:05 )

I TOHLE MÁ V PLÁNU JOSEF dOBEŠ, NEJLEPŠÍ MINISTR ŠKOLSTVÍ: ihned.cz, 8.9.2011 Soukromé školy budou do státu dostávat stejné peníze jako veřejné. Počítá s tím ministerstvo školství v návrhu změn financování škol, který by měl začít platit od roku 2013. Českému rozhlasu to potvrdil ministr školství Josef Dobeš (VV). Parlamentnilisty.cz, 8.9.2011 „Chceme dát na jednu úroveň soukromé i veřejné školy a chceme čistý normativ, nebo-li placení na žáka, nastavit do normativu na žáka a optimálně naplněné třídy. To znamená, že sto procent dostane třída, když je tam 26 dětí. Když je více, tak už nedostane ani o korunu, když bude dětí méně, tak se koeficientem částka ponižuje. Jinými slovy tím i optimalizujeme síť škol," vysvětlil pro Radiožurnál Dobeš.

tarka ( 22. listopadu 2011 17:43 )

ano, tím se Dobeš pořád chvástá, JÁ JSEM SPUSTIL STÁTNÍ MATURITY, ale pravda je taková, že jejich spuštění prosadila jeho předchůdkyně, ministryně Kopicová, takže i bez Josefa Dobeše by byly státní maturity spuštěny. Dobeš je nemravný vejtaha, který se velmi často bezostyšně chlubí cizím peřím.

sakra ( 22. listopadu 2011 17:05 )

Je to opravdu omezenec bez jakýchkoliv znalostí oboru!!!

jirka2 ( 22. listopadu 2011 15:45 )

Já si myslím, že on se snaží tu kvalitu zlepšit. Viz např. spuštění státních maturit.

jirka2 ( 22. listopadu 2011 15:43 )

Pokud hodnotitelé nevěděli čí práci hodnotí, tak mají IQ tykve bez ohledu na tituly. Z roku zpracování a téma diplomky jim to mělo být jasné. Může to být tedy i vyřizování účtů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa