Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ultrakomunistky udaly Mašínovou: Schvaluje vraždy svých bratrů

Autor: ČTK, oj - 
22. listopadu 2011
10:32

Radikální komunistky Marta Semelová a Marie Nedvědová podaly trestní oznámení na sestru bratří Mašínů Zdenu. Údajně schvalovala trestné činy odbojové skupiny. Prvně jmenovaná se proslavila výrokem o statečných pohraničnících, kteří stříleli lidi toužící po svobodě jako zvěř. Stejnému obvinění čelil i Alexandr Vondra. Policie jeho případ odložila.

"Je to pravda. Trestní oznámení jsem podala s kolegyní Nedvědovou," řekla serveru lidovky.cz Semelová. Důvodem je podle této poslankyně vystoupení Zdeny Mašínové na Vysoké škole ekonomické při přednášce Život a boj bratří Mašínů. "Schvalování vraždy na nevinných obětech nelze přehlédnout," uvedla Semelová.

Zdena Mašínová na začátku přednášky řekla, že činy svých bratrů vždycky podporovala a schvalovala je. "Litovala, že se v důsledku svého fyzického postižení nemohla do jejich činnosti přímo zapojit a pomáhat jim," píše se podle serveru v trestním oznámení.

Mašínová si z trestního oznámení hlavu nedělá. "Už jsem o tom slyšela a hrozně se na to těším. Obzvlášť u paní Semelové mě to potěšilo vzhledem k její pověsti," řekla. Poslankyně patří k ultrakonzervativnímu až stalinistickému proudu uvnitř KSČM.

Vondra je nevinný

Kvůli udělení vyznamenání Zlatá lípa bratrům Mašínovým čelil obvinění ze spáchání trestného činu i ministr obrany Alexandr Vondra. Podle policie ale žádný trestný čin nespáchal. „Uložili jsme to ad acta, čili v té věci ani nebyly zahájeny úkony trestního řízení. Neshledali jsme pro to žádný důvod, neboť podle našeho právního názoru nebyla naplněna skutková podstata trestného činu," řekla Právu mluvčí pražské policejní správy Andrea Zoulová.

donchicho ( 21. ledna 2012 13:27 )

vencapernik je jedno velke odkladiste lidskeho humusu,zloby a hnoje,ktery se rad seberealizuje na techto strankach a tim zrejme upevnuje svoji neexistujici image.Bohuzel takovych lidi je mezi nami mnoho a jedine mozne je jimy.... pohrdat...

venxa ( 2. prosince 2011 18:00 )

Dekuji za radu, ale na cestovani mam svuj vlastni Motor Home, 10metru dlouhy Winnebago C class s Ford 6.8 litru V10 motorem.

kung-fu-jane ( 2. prosince 2011 16:27 )

Ta tvoje kariéra technického směru se může týkat leda tak záchodového prkénka a slovní zásoba je ten samý problém. Ještě k tomu jsi domýšlivý, jako by jsi měl dva patenty na rozum. Hele, v té Kanadě máš asi problém s dopravou, že? Když někam chceš vyjet na výlet, tak ti musí přistavit dva autobusy: jeden pro tebe a jeden pro tvé ego....

venxa ( 29. listopadu 2011 09:58 )

Pro avina. Nemusis mit obavy o mou slovni zasobu. se slusnymi lidmi mi nedela zadne potize slusna intigentni komunikace ale u takovych exemplaru jako ta komunisticka cuba kung fu hruba zaplata na hruby pytel je zcela na miste. Vulgarita z ni jen cisi. A ze nenavidim svet kolem sebe/za svou neuspesnost? Odkud jsi si to vydedukovala? As a matter of fact jsem velice spokojen se svyn zivotem. Po 40 letech kariery technickeho smeru v Kanade (vlastnim take 2 US Patenty) jsem s celou rodinou velice dobre financne zabespecen takze nemusim cekat s natazenyma rukama jako vy chudackove v ceskem Kocourkove. A ted neco k tem Masinum. Je zrejme ze velka cast ceskeho naroda je jeste oblbnuta z komunistickych lzi a polopravd. Ten ucetni a esenbak nebyli v Ksc? Blbost. Zakladni podminka vlastnit strelnou zbran nrbo slouzit u SNB bylo clentstvi v Ksc! V tom pribade byly obe strany tridni nepratele. To preci vyhlasovali komousi i ve sloganech Kdo nejde s nami jde proti nam. Hranice byly oploceny ostnatym dratem a hlidany pohunky z vnitrni a pohranicni straze. Kdyz si uvedomis zverstva pachane komunisty a Stb uz od roku 45 tak Masiny neodsuzuj. Ksc totiz zalozilo Stb (s pomoci NKVD)v roce 45 jako jejich vlatni bezpecnostni(teroristicky) organ na zastrasovani a odstranovani ceskych vlastencu nepohodlnych komunistum v priprave na jejich planovany puc. Mnoho lidi zrejme nevi jakym zpusubem Stb tehdy pracovalo, od prosteho zastrasovani k vytrhavani nehtu nebo drceni varlat ve sverkach az po vrazdy nepohodlnych lidi. Proto nemohu pochopit ty idioty co prohlasuji ze nebyli komousi, co odsuzuji Masiny jako vrahy a vzpominaji na dobre casy za te vasi totality. Fuj tajfl vy jste banda podrazaku a pokrytcu!

avina ( 28. listopadu 2011 10:21 )

Pro vencaperník: kdyby věděli,jaký slovní chudák je na jejich straně-styděli by se/plno ujetých vulgarismů-to je asi sebeobrana svého já/.Proč nenávidíte svět kolem sebe/za svou neúspěšnost/?!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa