Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Skandalista Vlček se vrací: Bude kandidovat na senátora

Autor: lm - 
20. listopadu 2011
05:35

Miloslav Vlček byl předsedou Poslanecké sněmovny v letech 2006 - 2010. Pak na svou funkci kvůli podezřelým finančním machinacím rezignoval. Nyní chystá návrat do politiky. Stane se senátorem v dalších volbách do Senátu?

Miloslav Vlček se bude ucházet o post senátora v obvodu Šumperk. Kandidovat bude opět za ČSSD. Od obvinění, kvůli kterým odstoupil z postu předsedy Poslanecké sněmovny a vzdal se poslaneckého mandátu, byl soudem očištěn.

Vlčkovo jméno se objevuje především ve spojitosti se dvěma kauzami. V prvním případě si měl půjčit od poslaneckého asistenta milion korun na volební kampaň a splácet je v hotovosti, čímž porušil zákon o praní špinavých peněz.

V druhém případě dostal jeho bývalý poradce dotaci 25 milionů korun na neziskové sportovní centrum Peníze byly ale použity k výstavbě luxusního hotelu. Sám Vlček prý poslance přesvědčoval, aby dotaci schválili. Kvůli těmto dvěma kauzám odstoupil z postu předsedy Poslanecké sněmovny a vzdal se poslaneckého mandátu.

rudyptak48 ( 21. listopadu 2011 16:03 )

Myslím, že by jej měl předtím, než bude zapsán na kandidátku, otestovat ministr Dobeš. Snad dosáhne alespoň úroveň mentála, nebo elmentára. A kyž ne, kousek od jeho působiště je Šternberk, kde je jedno zařízení... Tam by vyčníval, jako jednooký mezi slepými.

oldedek ( 21. listopadu 2011 13:33 )

Nejblbější inženýr z republiky - jó a ještě jeden z Prahy

zdepa ( 21. listopadu 2011 09:11 )

Jde o jasný vzkat oranžových idiotů voličům: ,,Nevolte nás, nezasloužíme si vaši důvěru". Vaši Sobotka a Hašek

mash ( 21. listopadu 2011 00:12 )

Tak tohle je opravdu HNUS! Měl jsem chuť poprvé v životě volit ČSSD, jako nejmenší zlo, protože současná korupce politiků mě už naprosto štve!!! Ale koukám, že jsou socdemáci sejní, jako ostatní Opravu gratuluju té místní buňce ČSSD k takovému kandidátovi! S takovou můj hlas ČSSD nedostane.

imrich ( 20. listopadu 2011 22:11 )

Gratuluji socanům ke skvělé volbě kandidáta, traktoristovi Vlčkovi, obecnímu blbovi, který to dotáhl na blba celostátního. Ne vážně, měl jsem jednou tu "čest" být na jedné akci PSP, když byl předsedou parlamentu, kterou zaštítil svojí fcí., četl tam úvodní projev, kde se to sem tam mihlo nějakými odobornými, popř. cizími výrazy, které evidentně četl a vyslovoval poprvé v životě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa