Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hašek vyzval vedení drah: Vysvětlete přijetí Topolánkova zetě

Autor: Eva Pospíšilová - 
3. listopadu 2011
07:04

Zaměstnání zetě expremiéra Mirka Topolánka Marka Demela ve státem ovládaných Českých drahách rozvířilo vášně mezi politiky. „Pokud je to pravda, tak to považuji za skandální. Žádná státní firma by neměla být pečovatelskou službou pro politiky a jejich příbuzné,“ prohlásil například první místopředseda ČSSD Michal Hašek.

O tom, že Marek Demel získal teplé místečko s dobrým platem v řádech desítek tisíc korun za měsíc díky možné přímluvě svého tchána Mirka Topolánka, informoval Blesk v úterý. V článku zaznělo i to, že lidé ve stejné pozici jako Demel mají sotva poloviční plat, což nadzvedlo vicepremiérku Karolínu Peake (VV). „To, že je někdo něčí příbuzný, ještě nepovažuji za vadu. Problém nastává, když je takový člověk placen v nepoměru ke své odbornosti,“ uvedla.

Místopředseda VV Tomáš Jarolím byl ještě ostřejší: „Pokud chceme, aby se v této zemi rozkradlo úplně vše, tak je nutné mít na důležitých místech "přátele přátel". Petr Bendl byl naopak mírnější: „Měly by rozhodovat především schopnosti, kvalifikovanost a odbornost. Ne to, jestli je, či není někdo něčí zeť.“

Jenže právě to, jak se Demel letos v červnu dostal do úseku správy majetku na referentskou pozici systémového specialisty, je dost nejasné. „Přijetí zaměstnanců je v působnosti příslušných náměstků,“ napsal například mluvčí ČD Petr Šťáhlavský v mailu, v němž odmítá, že by Topolánkův zeť bral 70 tisíc měsíčně. Jenže. Když se Blesk spojil s náměstkem pro správu majetku Milanem Matzenauerem, pod kterého Demel spadá, neměl vůbec tušení, jak se k němu zmíněný muž dostal. „To se musíte zeptat na personálním,“ uvedl zaskočeně. Hašek vyzval vedení ČD, aby celou věc vysvětlilo.

hejhej ( 3. listopadu 2011 11:05 )

Chování současných i bývalých politiků je k zblití.Okrádat obyčejné lidi se jim nepříčí,jen hrabat k sobě. Hašek,Ráth a ještě mnoho dalších sedí na dvou i více židlích-parlament,hejtmanství ,senát,dozorčí rady.Berou nekřesťanské peníze,stále něco slibují,hlavně před volbama.Imunitu řeší už několik let a pořád nic.Senát by měla být čestná funkce a stejně tak členství v dozorčích radách.

salamandr1 ( 3. listopadu 2011 11:01 )

Jistě, vysvětlí nám to jaké "obyčejný člověk" , to on rád.

salamandr1 ( 3. listopadu 2011 11:00 )

HAHAHA, stejně se to nějak zaobalí a Topolovic rodina se bude dál vyhřívat na dobrých postech. Mají na to, nakradli si ažaž.

joudajoudovy ( 3. listopadu 2011 10:43 )

P.Hasku,vase snaha je uctihodna,ale vysledek bude nulovy.Takove volani do temneho tunelu,aby se nereklo, snaha byla, za vysledek nerucim. Mocny Topol,svoji valasku zatal hodne hluboko a tak vesele praktikuje: ja na brachu,bracha na mne a kdyz nebudes poslouchat,ze skrine vytahneme kostlivce.Bracha se postavi do late a na slovo poslechne sveho draba. Budeme-li vychazet z matematickeho vypoctu,vysledek je katastroficky. Napr.,vrozek-rodina Topolanku.Prvni linie-matka,otec,tchan,tchyne,druhy tchan,druha tchyne,dve manzelky,dve dcery,dva syni,dva zetove,dve snachy,pritel/manzel prvni manzelky = 17 teplych trafik (bez Topola).Druha linie-vnoucata,bratri,sestry,jejich deti,jejich svagri, jejich svagrove,jejich tchani,jejich tchyne,jejich zetove,jejich snachy,jejich vnoucata atd.,dojde-li k rozvodum a vstupu novych clenu do klanu,musime pocitat s narustem dalsich trafik. Dale,je nutne pripocitat protekcni vysokoskolske tituly i dalsi vyhody.Auta,byty,domy za hubicku i zahranicni studijni i pracovni cesty zdarma. Vemu-li v uvahu,ze ceska elita se pocita na hornich 10.000,pak celkova suma z vyse uvedeneho vzorku prvni linie,cini 170.000 vyzirku. Pri mesicni mzde 50.000Kc cisteho,tj.cca 70.000Kc hrubeho, mesicne jde o 11.900.000.000Kc,za rok(bez 13.platu,odmen,premii), jde o 142.800.000.000Kc a to,nepocitam statni zakazky a dotace.Takze,kdyby jsme si usoupali koncetiny,pouze zivime tuto svoloc a stat pujde stejne k ledu.My padame na usta a mocny Metrix natahuje chapadla. Nyni musime povolat i prince Bajaju, aby sani osekal hlavy.Blanicti rytiri na to nestaci!!!

salto ( 3. listopadu 2011 08:59 )

Onehdá jsem v trní, sypal slonům zrní. Slonové se ulekli, utrhli mi kule kly

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa