Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Kongres ODS: Kmotrovské SPZ zůstaly, kmotrů ubylo

Autor: Eva Pospíšilová - 
24. října 2011
06:16

Kmotrům v ODS odzvonilo. Soudě alespoň podle sobotního stranického kongresu, na který oproti minulosti dorazilo méně vlivných a šedých eminencí. I když na první pohled to tak nevypadalo. Na parkovišti totiž dál stála auta s líbivými SPZ typu 6B3 6666 nebo 4J1 1111.

To, že atmosféra minulých kongresů je ta tam, bylo znát hned po příjezdu na místo dění. ODS totiž vyměnila luxusní hotel Clarion za halu na pražském výstavišti v Letňanech, v níž byl jen jeden provizorní bar.

A tak se stalo, že mezi delegáty byly jen dvě staré známé tváře. Roman Jurečko, který má blízko k ministrovi spravedlnosti Jiřímu Pospíšilovi, a vlivný pražský hráč Tomáš Hrdlička. Ten zejména v sále, ale i v zákulisí doslova poletoval a bavil se s kdekým. Třeba s šéfem pražské ODS Borisem Šťastným nebo místopředsedou Pavlem Blažkem.

Co na úbytek vlivných říká současný šéf modrých ptáků Petr Nečas, který se stranu snaží od kmotrů očistit od svého nástupu do jejího čela? „Pro účast na kongresu platí jasně daná pravidla. Nepátrám po důvodech, proč se ten který delegát nebo host kongresu nezúčastnil. Slovo kmotr zásadně nepoužívám. Patří do jiného světa, nikoli do etablované demokratické strany,“ řekl Blesku. Zakazovat straníkům, aby jezdili v autech s náhonem na všechny čtyři, prý ale nemůže.

Sobotní kongres navzdory nesouhlasu některých Středočechů kolem Petra Tluchoře prodloužil současnému vedení mandát do konce příštího roku. ODS zřejmě bude vybírat nové vedení až po krajských a senátních volbách, které budou na podzim 2012. Posílený Nečas tak má dost času na práci. Nejen v ODS. Začne teď s obměnou vlády? Stále nahnuté to prý totiž mají ministři Jiří Pospíšil (ODS), Alexandr Vondra (ODS), Jaromír Drábek (TOP 09) a Jiří Besser (TOP 09).

„Nezkoumám, zda jsou tyto spekulace postaveny na reálném základě. Je právem premiéra navrhovat odvolání ministrů,“ napsal v reakci na možný odchod Blesku šéf spravedlnosti Pospíšil. O jeho konci se mluví od doby, co premiér »zařízl« dnes už bývalého ministra zemědělství Ivana Fuksu. Místopředsedkyně ČSSD Marie Benešová dokonce včera na Primě prohlásila, že Pospíšil podle nejrůznějších »šprochů« ve své kanceláři už jen čeká se sbalenými krabicemi.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gevi ( 25. října 2011 20:45 )

Ano Topolánek byl buran a drzá huba. Řekl ale to, co zastávají všichni politici, a vlastně všichni, kteří vám někde něco nabízejí ("výhodné pojištění, spoření, přechod k jinému dodavateli elektřiny, plynu, "výhodné" úvěry atd). Slibovat a zase slibovat a o problémech a zádrhelech ani slovo.Vynikl v tom Paroubek a VV před volbami. Jejich sliby byly čirý populismus (ať se týká Paroubkových slibů v sociální oblasti, tak co se týká "boje proti korupci" v podání VV.) Ano, žádná strana veřejně neřekne, že jí na slibované projekty nebudou vycházet peníze, že nemůže vytvořit vyrovnaný rozpočet, že bude muset zvýšit přímé i nepřímé odvody do státního rozpočtu atd. To nikdo veřejně neřekne, ale zato bude hlasitě křičet, co ta druhá strana dělá špatně a co falšně slibuje. Tak to v politce chodí. Mimochodem, ještě jsem vám odpvěděl na váš poslední příspěvek - ten, kde jste mně napsal, že vůbec nerozumím ekonomice. Tak si to zkuste přečíst. Je to tam s čísly a vytyčením hlavního problému státního rozpočtu - tedy stanovením proporcí mezi přímými odvody právnických osob a nepřímými odvody obyvatelstva.

xcarodejka ( 25. října 2011 12:50 )

a já jsem před časem nevěděla, o čem advokát mluví. Rozváděl policistku, která měla fobii ze soudu a protože byla spokojená, tak se chytl i u kolegů. Možná má na "svědomí" mnohé rozvody.Ale dost legrace, protože některé soudy/ a nemyslím rozvodové/ vyhrát prostě nemůžete. Je to jako hlavou proti betonu.

wojtylak ( 24. října 2011 23:46 )

dík neni zač.

reeh ( 24. října 2011 21:57 )

Bez komentáře http://vtipy.netroof.eu/item/6224//

rudyptak48 ( 24. října 2011 16:44 )

Takže už to nejsou kmotři, ale novokřtěnci. Jen čekám, že na každém křestním listu, uvidím skutečné majetkové poměry každého člena ODS, aby si to mohli přečíst všichni občané pře volbami. To se říct Nečas neodváží, protože v ten moment, by musela jít celá ODS do tepláků.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa