Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Klaus o Kalouskově fackování: Na odvolání to není

Prezident Klaus: Fackování se mi nezdá správné. Na druhé straně mám skoro pocit, že jsem ve své politické kariéře udělal chybu, že jsem někomu facku nedal. Myslím, že by si to mnozí zasloužili
Prezident Klaus: Fackování se mi nezdá správné. Na druhé straně mám skoro pocit, že jsem ve své politické kariéře udělal chybu, že jsem někomu facku nedal. Myslím, že by si to mnozí zasloužili  (Autor: ČTK)
Autor: bali, ČTK - 
23. září 2011
18:54

Prezident se z New Yorku vyjádřil k incidentu, při kterém ministr Kalousek. „Je to jeden ze způsobů, jak se ministr financí vypořádal s nadávkami dvacetiletého mladíka, ale na odvolání to není,“ vyjádřil se prezident.

"Fackování se mi nezdá správné. Na druhé straně mám skoro pocit, že jsem ve své politické kariéře udělal chybu, že jsem někomu facku nedal. Myslím, že by si to mnozí zasloužili," řekl Klaus.

Sám ministr financí komentoval ve středu incident slovy, "Nestalo se nic mimořádného. Šel jsem po chodníku a mladík ve věku mého syna na mě začal pokřikovat: Kalousku, ty kurvo jedna zlodějská! Tak jsem ho profackoval," řekl ministr iDNES.cz.

Karel Schwanzenberg svého kolegu z TOP 09 chválí

Kalouska se zastal také předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, který řekl, že facka může mít dostatečný pedagogický efekt a dodal, že je škoda, že se lidé už nemohou vyzývat k souboji. "Asi by to bylo ozdravné, kdyby každý člověk, který někoho uráží byl v nebezpečí, že mu propíchnou břicho," řekl ministr, který je spolu s Klausem v New Yorku na zasedání Valného shromáždění OSN.

"Ne, Kalousek opravdu není nemocný. On je svůj, bohudíky. Aspoň máme jednu osobu ve vládě, která je výrazná," podotkl šéf české diplomacie.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jakub-moravec ( 26. září 2011 09:56 )

Bubnování před Hradem Našim politikům stále ještě nedochází, že lidé už mají jich a jejich zlodějen a korupčních afér dost. Proto je třeba dát jim to hlasitě najevo. V sobotu 1.října ve 14.00 je v Praze před hlavním vchodem na Hrad setkání s názvem "Bubny vyhánějí politiky". Pokud se rozhodnete přijet, vezměte s sebou buben, bubínek, činely či alespoň dvě pokličky. Nebudou žádné proslovy, řečnění. Za doprovodu bubnů budeme skandovat jediné slovo: D E M I S I. Tato akce se bude opakovat 5.listopadu a každou další první sobotu v měsíci na stejném místě a ve stejný čas. Postupně by se bubnování mělo rozšířit i na centrální náměstí měst vždy v sobotu ve 14.00. Akce je nahlášena, takže nás tentokrát už nebudou moci rozehnat. Ještě připomínám, že generální stávka začíná 18. listopadu a bude trvat až do demise vlády a prezidenta. www.Opona2009.zacit.cz ------------------------------------------------------- Nevím,nevím, dříve to byly klíče, dnes bubny. To chceme udělat další sametovou revoluci? Proč nevzít rovnou něco důslednějšího, jako jsou třeba vidle,sekery,motyky.... A heslo bude: Ničeho se nelekejte a na množství nehleďte!

palko1961 ( 25. září 2011 23:01 )

Navic rekl cistou pravdu.

palko1961 ( 25. září 2011 22:59 )

Vse co neni pribite, blbe!

palko1961 ( 25. září 2011 22:56 )

V tom pripade rozkopat dr.zky vsem trem. Kalouskovi, Klausovi i Hrabeti. Vsak na vas bando dojde 17 listopad se blizi!

rudyptak48 ( 25. září 2011 21:24 )

Zbytečně se zde někteří diskutující rozčilují nad našimi politiky. Oni totiž vědí, proč a za jakým cílem vstoupili do politiky. Je to jejich způsob, jak získat moc a bohatství, někteří také uznání a ocenění. Vy starší, kteří jste chodili na VUML, nebo jste se zajímali o Marx-Leninismus, určitě jste se dočetli, co je to politika, respektivě, co jsou to politici. Pro ty, kteří to snad zapomněli, chci připomenout, že "politika je boj o moc všemi prostředky". Ty prostředky si už dosadíte sami, podle toho, o jaký režim se jedná. V demokracii je nutno zblbnout a přesvědčit voliče. V totalitě se to voličům nařídí. Svědomí a morálka je politice, a tudíž i politikům cizí. Můžete je porazit jen jejich vlastními zbraněmi a strategií. Je to jako karetní hra. Kdo má větší balík, vydrží déle u stolu, a nakonec sebere všechno.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa