Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Béma nepustili do letadla, byl prý opilý!

Autor: Josef Šťastna, Pavlína Kosová, evakk - 
6. září 2011
23:38

Se zpožděním a ostudou se v pondělí vrátil z výletu do Skotska pražský exprimátor a poslanec Pavel Bém (ODS). Na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem ho letuška Lufthansy nepustila na palubu, protože byl podle ní opilý! Podle svědků se Bém navíc oháněl politickými funkcemi. On to ale odmítá. Popírá i to, že by byl opilý, a naopak si stěžuje na chování německé společnosti.

Celý příběh se odehrál, když se Bém s oběma syny vracel z Edinburghu, kde byli fandit českým fotbalistům. Jejich let měl zpoždění a ve Frankfurtu museli čekat. Podle svědků na letišti něco vypili s jedním z dalších cestujících, muzikoterapeutem Lubomírem Holzerem. Ten pak podle všeho stál na začátku Bémových problémů.

„Ten chlápek z ničeho nic předstoupil před celou halu a prohlásil: Hello, people, do you understand me? Lufthansa is shit service,“ popsal Blesku jeden z cestujících. Anglická věta znamená zhruba: „Ahoj, lidi, rozumíte mi? Lufthansa má služby na ho*no.“ Na to jedna ze stevardek reagovala tím, že Holzera kvůli údajné opilosti vyloučila z přepravy. Exprimátor to tak ale nechtěl nechat. „O půl hodiny později Bém s naběhlou žílou na čele a zvýšeným hlasem vysvětluje, že on je člen českého Parlamentu, bývalý primátor Prahy a psychiatr,“ vylíčil dál svědek. Následovalo to, že letuška nepustila do letadla ani Béma.

BYLI JSTE SVĚDKY BÉMOVA VÝSTUPU NA LETIŠTI? MÁTE FOTKY? OZVĚTE SE NA TIP@BLESK.CZ NEBO NA 724014586

Někdejší nejoblíbenější český politik má ale jinou verzi. „Soudružce z Německa se ten člověk evidentně nelíbil,“ uvedl s tím, že letušce asi vadilo, že byl muž vlasatý hromotluk. Opilý prý nebyl ani jeden z nich, naopak stevardka byla údajně arogantní a do letadla je podle Béma nepustila bezdůvodně. Popřel, že by se oháněl politickými funkcemi, prý mluvil jen o tom, že je lékař a pozná, že druhý muž není opilý.

„Opravdu jsme nebyli nalití,“ řekl Blesku i Holzer a dodal, že se s Bémem zná už několik let. Každopádně Bémovi synové museli odletět sami, on cestoval druhý den. Dodal, že na letušku si stěžuje. Incident má prý nahraný. Údajně kvůli času ale v úterý nahrávku neukázal. Snad ve středu.

Za alkohol už dřív přišel o řidičák

Ať se incident na frankfurtském letišti odehrál jakkoliv, politik Pavel Bém už měl kvůli pití nepříjemnost dříve. Ještě jako starosta Prahy 6 přišel začátkem roku 1999 o řidičák kvůli tomu, že ho policisté přistihli za volantem pod vlivem alkoholu. „Tehdy jsem vypil dvě deci červeného vína. Alkohol špatně odbourávám,“ uvedl následně Bém. O řidičák přišel na čtyři měsíce a po polovině trestu ho dostal zpět. Z toho, co se mu přihodilo, si prý vzal ponaučení, že alkohol za volant určitě nepatří.

Kvůli němu se Bém hádal na letišti

Na letišti ve Frankfurtu se exprimátor Pavel Bém nepotkal s Jaroslavem Holzerem poprvé. Už v roce 2006 si v historických kostýmech připíjeli na Staroměstském náměstí. Holzer pro pražské radnice pořádal třeba vinobraní, masopust či císařský průvod Karla IV. S Bémem se nemohl nepotkat. Holzer má i další aktivity. Na webu se představuje jako muzikoterapeut, pedagog, hudebník, zpěvák, herec, skladatel, textař, libretista, učitel, organizátor, hybatel a novátor.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

labe ( 8. září 2011 10:52 )

Opět zářný příklad chování člena ODS!!!!!!!!

dandova ( 7. září 2011 14:16 )

bijecsocek ( 7. září 2011 12:37 )

Drž tlamu skřete a kozomrde

bijecsocek ( 7. září 2011 12:26 )

Rudý magore.

vilaamalka ( 7. září 2011 11:23 )

To je náš politický výkvět.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa