Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ekolog Klaus jel do Ostravy vlakem, ale limuzíny ho provázely

Autor: Veronika Pukačová, Kbali - 
2. září 2011
05:00

Byla to typická Klausova lekce ekologie. Na včerejší cestu do Ostravy vyrazil prezident vlakem. Po příjezdu na ostravské nádraží totiž Václav Klaus nasedl do limuzíny s pražskou značkou a odjel do města. Prezidentská audi a několik dalších vozů tudíž muselo tak jako tak přijet z Prahy. To, že Klaus jel vlakem, na tom nic nezměnilo.

Vstal v půl páté ráno, sedl do pendolina a vydal se z Prahy do Ostravy. V devět hodin ráno tam totiž zahajoval nový rok v pobočce školy, které šéfuje jeho starší syn. Cestu v 1. třídě vlaku si prý prezidentská výprava platila stejně jako běžní cestující. Podle propočtů Blesku tak Klaus s nejméně devíti členy doprovodu zaplatili dohromady 8660 korun.

Proč se hlava státu vydala na cestu vlakem, a nikoliv limuzínou, jak to dělá obvykle? „Všichni moudří mluví o tom, že se mají více využívat vlaky, ale používají auta. Já těmi svými občasnými cestami pendolinem demonstruji to, že bychom na ten vlak neměli zapomínat a hřešit,“ zahrál Klaus na ekologickou notu. Ta ovšem dostala vážné trhliny už na ostravském nádraží. Tam na něj totiž čekala kolona luxusních audin v doprovodu policejních aut a motorek.

Nejméně tři vozy byly podle poznávacích značek z Prahy, jeden ze středních Čech. Bez ohledu na to, že prezident jel vlakem, obvyklý konvoj musel tak jako tak dojet do Ostravy po vlastní ose. Mluvčí Hradu Radim Ochvat nechtěl složení Klausova autoparku příliš rozebírat.

„Kancelář prezidenta republiky neposlala do Ostravy žádné vozy,“ řekl pouze Blesku s tím, že prezidentův doprovod využil auta zapůjčená Moravskoslezským krajem. Zbylé automobily prý patří policii. Nejméně dvě vozidla s ochrankou údajně přitom přijela už o den dříve. Jak to bylo s dalšími vozy prezidentského konvoje však nikdo nevysvětlil.

oldedek ( 3. září 2011 09:19 )

Venca půjde do světoznámého klubu, který vede Kalousek - už mu šijou tričko s nápisem

reeh ( 2. září 2011 14:21 )

Copak Vašík, ten se vyzná.. http://vtipy.netroof.eu/item/5772/vaclav-klaus-exorcista/

vilaamalka ( 2. září 2011 11:44 )

Co se divíte. Nemá slevu na tramvaj, tak jel limuzínou.

gustafucikova ( 2. září 2011 11:36 )

Neřešte tu nesmysly, je to prezident, ať je ješita jakej je a k tomu vždycky patří jistá péče, reprezentativnost a zabezpečení. Spíš bych se opravdu zamýšlel nad křivohubým Vondrou a jeho cestou za naše daně vyznamenat vrahy, kde nemá běžný občan žádnou šanci vyjádřit, že to nechce, případně tomu zabránit. Za druhé jsem někde četl, že všichni prezidenti ve světě preferují vozy domácích značek, jen ten narcis na Hradě nechce jezdit superbem, že prej drncá....asi má zpovykanější prd...l než ostatní.

susanah ( 2. září 2011 10:39 )

Klaus v Ostravě. Jak za komunizmu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa