Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Politici na dovolené: Babák za statisíce na Floridě!

Autor: Pavlína Kosová, evakk - 
18. července 2011
05:00

Nesnášíte české politiky a chtěli byste si od nich odpočinout alespoň o prázdninách? Tak rozhodně nejezděte do Itálie a vynechte raději i Řecko. Tam totiž míří většina z nich. V Itálii se opalovala také poslankyně VV Lenka Andrýsová (27). Naopak její kolegové, vicepremiérka Karolína Peake (35) a Michal Babák (36), se rozhodli letět za oceán. Na Peake už tam rodina čeká, Babák tam své blízké bere za 300 tisíc.

Nejspíš nejoblíbenějšími destinacemi českých politiků je letos Řecko a Itálie. V Itálii už prodloužený víkend na začátku července strávila Andrýsová a ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (35, ODS). Andrýsová do Itálie vyrazila s přáteli a navštívila rodinu v Lago Maggiore, u které byla kdysi jako au-pair. Pospíšil v Itálii zase lovil gurmánské zážitky. Politiky ale můžete potkat i v Řecku. Z ostrova Ithaka se včera vrátil i exministr vnitra Ivan Langer (ODS). Na svém facebookovém profilu se dokonce pochlubil výlety na plachetnici.

Na Ithaku odletěl koncem týdne také expremiér Jiří Paroubek (58). Manželka Petra (37) tam na něj už čekala s dcerou Margaritou (1,5).

Delší cesta čeká na véčkaře Peake a Babáka, známého jako čaroděje s miliony v igelitce. Ten míří na Floridu a cesta pro celou rodinu ho vyšla na 300 tisíc. Na Peake už v USA čeká její manžel Charles a její dva synové Sebastian a Theodor.

Někteří politici se však rozhodli zůstat v Česku. Do Jizerských hor se těší Kristýna Kočí (26), k řece Lužnici zase ministr financí Miroslav Kalousek (50), na Valašsko se chystá premiér Petr Nečas (46). I když ten se ještě rozhoduje, že vyrazí také k moři, a to buď do Itálie, nebo Španělska.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

komentator ( 20. července 2011 10:46 )

Babák sice nosí miliony korun v igelitkách a dává je na účet strany VV ale jinak je to "velký slušňák" a starý poctivec!! Babák má síce dluhy přes 10 miliony korun ovšem současně sponsoruje stranu VV velkými penězi! Babák je borec!!

honza33 ( 18. července 2011 17:34 )

Přesně tak, mně je to taky fuk - a pokud si na to našetří, ať si letí třeba na Mars...

zlobive_decko ( 18. července 2011 15:45 )

Vždyť jo. Akorát si tu vymyslí sumu, kolik to stálo a pak se tím snaží lidi naštvat, ale já se fakt nenechám. Když na to má peníze, ať si jede kam chce.

sider ( 18. července 2011 14:16 )

Co je komu potom ať si jede třeba na měsíc. Moje šéfová jezdí hrát golf do Thajska a je mi to taky jedno. Tohle zase hraje na závistivou notu českého národa.

olesja ( 18. července 2011 12:46 )

a také tam už zůstanou. Návrat nežádoucí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa