Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Exkluzivní FOTO: Kellnerovo sídlo z leteckého pohledu

Autor: Veronika Pukačová, mivrk - 
11. července 2011
13:04

Nejbohatší Čech a 97. miliardář na světovém žebříčku Petr Kellner (47) už dostavěl své luxusní hnízdo. Přestože za tlustou břidlicovou zeď s kamerami oko smrtelníka běžně nedohlédne, Blesk má exkluzivní letecké fotografie jeho panství na Berounsku.

Kellnerovi patří louky i lesy, které mají rozlohu téměř sedmi pražských Václavských náměstí! Na nich má luxusní vilu, část z ní je zapuštěná pod povrch. Nechybí ani tenisové kurty, rybářské sádky, bazén, heliport, jezdecké centrum se stájí pro deset koní nebo byt pro správce.

Podle sousedů je tady Kellner občas i vidět a denně od rezidence odjíždějí luxusní mercedesy. Celou usedlost obchází ochranka, která sídlí ve speciálním domku u zadní brány. Kamenná zeď osazená kamerami nedovolí zvědavcům nahlédnout dovnitř. Díky Blesku a leteckým snímkům tak máte jedinečnou šanci se do luxusní rezidence podívat.

Kamera na každém desátém metru

I když jde o superluxusní sídlo, rezidence 97. nejbohatšího člověka světa v panenské přírodě na Berounsku nepůsobí jako pěst na oko. Stavba je vkusně zasazena do okolí a obložena přírodním kamenem. Přírodě je přizpůsobena i střecha budovy – prosklené části se střídají se zatravněným povrchem. Nechybí tenisové kurty, obrovský bazén, krytá i venkovní jízdárna, ani stáj pro deset koní. Součástí pozemku jsou dokonce i rybářské sádky, technické zázemí a byt pro správce.

Když Blesk Kellnerovu rezidenci sledoval, napočítal desítky lidí, kteří se o ni starají. Nechybí zahradníci, údržbáři ani ostraha, pro kterou je zřízen speciální domek. Na každých zhruba deseti metrech najdete bezpečnostní kamery. Bodyguardi ihned zaregistrují nezvanou návštěvu a sami si ji vyfotí.

Sousedé si ho pochvalují

Sousedé jsou za Kellnera, který začal v Podkozí stavět před třemi lety, rádi. „Od té doby, co tady je, se tu v zimě udržuje cesta. Taky dal postavit zrcadla v nebezpečných zatáčkách. U domu si nechal udělat i heliport. Dřív nám tady létal nad hlavami, ale teď to bere oklikou. Bere na nás ohledy,“ popsal jeden z Kellnerových sousedů Mikuláš Drebítko, který prý miliardáře několikrát potkal.

A nestěžují si ani na obecním úřadě. „Paní Kellnerová přispívá každoročně částkou kolem tří set tisíc korun na rozvoj obce. Už jsme z těch peněz udělali kanalizaci, teď je použijeme na přechody a radary,“ řekl starosta Pavel Keprt.

Kdyby si navíc Kellner zapsal v Podkozí trvalý pobyt, obec o šesti stovkách obyvatel by se díky jeho daním rázem stala velice bohatou. Zkušenosti s tím má třeba šumavská vesnice Modrava, kde je nahlášen miliardář Zdeněk Bakala. Zda se pro to nejbohatší Čech rozhodne, ale zatím nikdo neví.

Co také Kellnerovi patří

➤ Vila ve Vraném nad Vltavou
➤ Vila na pražské Hanspaulce
➤ Kolejní gymnázium Open Gate v Babicích u Říčan
➤ Dva letouny – tryskáče
➤ Byt v pražských Vokovicích
➤ Nemovitosti po celém světě, například dům v Katalánsku, srub v Alpách nebo vila na Barbadosu
➤ Celkem se hodnota jeho majetku odhaduje na více než 156 miliard korun

dagma9 ( 17. prosince 2011 19:38 )

Tady nikdy nejde o to jak si našinec musí odtrhávat od huby, ale jak vláda a politici hospodaří s penězma daňových poplatníků tedy i tvých.!!!

dagma9 ( 17. prosince 2011 19:36 )

A to si jako myslíš,že privatizace byla poctivá? Houm Credit ty úroky zkus si od nich pučit. Ten už si za ty prachy koupí i prezidenta a jakoukoli politickou stranu. Peníze,ale velký peníze pokud není člověk tupec a umý rozumě investovat vydělávají sami. To je konstatování a ne závist nebo si myslyš ,že ty bys to nedokázal?

xena1 ( 19. července 2011 22:13 )

Krásnej chlap. Jedinej pohlednej českej miliardář...

sharkfish ( 19. července 2011 09:59 )

hned u plotu, když má takovej pozemek? to mi nějak nejni jasný... a hlavně ty kecy typu "kellner si vydělal"... nakrad to stejně jak jiný

krteeek ( 17. července 2011 18:46 )

Je pěknej,bral bych ho!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa