Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Bártův panáček Šmerda se vzbouřil

Fejk se kamarádí se zvířaty
 (Autor: Blesk)
Autor: map, mivrk - 
22. června 2011
06:30

Nástupce Víta Bárty na postu ministra dopravy Radek Šmerda se vzbouřil. Za to, že potvrdil, že Bárta dohodil do ČD Petra Fejka a zařídil mu vysoký plat, už s ním VV nepočítá.

Když před dvěma měsíci nedobrovolně opouštěl Vít Bárta (VV) post ministra dopravy, mělo se za to, že jeho nástupce mu jen »hlídá židli «. „Jmenování považuji jen za dočasné, své kroky budu konzultovat s odcházejícím Vítem Bártou,“ řekl dokonce Radek Šmerda, který dřív působil i jako náměstek ministra obrany.

Premiér Petr Nečas pak považoval za nutné Šmerdu veřejně varovat před vlivem Bárty na řízení ministerstva: Šmerda tedy hned vysvětloval, že to neznamená, že by byl jen »nastrčeným panáčkem «. A v dalších týdnech jako by to chtěl dokázat. Pomalu rušil některá Bártova »střelecká« rozhodnutí.

Kauza Fejk je zatím tou největší vzpourou. Otevřeně přitom potvrdil, že Bárta Fejka do ČD dohodil a zařídil mu vysoký plat. Odveta VV přišla záhy – strana oznámila, že už se Šmerdou jako ministrem nepočítá.

calamity.jane ( 22. června 2011 16:41 )

No jen tak mimochodem, Bárta z vlády odešel, dokonce nemá ani nijak podpstatnou fci ve straně, jejímž je členem, narozdíl od Dobeše, který je stále minsitrem školství. A to, že chtěli spravedlnost pramení z toho, že nejdůležitějším bodem jejich programu je boj s korupcí a to se dá dělat jenom z vnitra nebo spravedlnosti. Ale pokud mám aktuální informace, tak se pro Peake, jako o vedoucí Legislativní rady vlády.

hejhej ( 22. června 2011 13:19 )

Největší neštěstí pro VV je Bárta.Stále čarujou s ministerskými křesly.Bárta by měl odejít úplně,stejně jako Dobeš.Nadělal více zla,než užitku.Oni opravdu asi mezi sebou nemají schopné lidi.John chtěl vnitro a neukočíroval ho.Nevím,proč by bezvýznamná Pakee měla nahradit schopného Pospíšila.Je to šaškárna.

marast ( 22. června 2011 10:11 )

Ne chtěla, véčka s tímhle šli do vlády, ale pak se to nějak zašmodrchalo. Každopaádně se nedivím VV, že chtějí, na co mají nárok.

bublanina77 ( 22. června 2011 09:53 )

Nemyslím si, že Fejk by po svém úspěšném působení v zoo Praha šel dělat něco, kde by musel odevzdávat peníze. Spíš je mi divné, že ministerstvo vede nějaký úředník, takže jeho případné odvolání schvaluji.

sharkfish ( 22. června 2011 09:49 )

véčkařský

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa