Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hušákův luxus: Starožitnosti, umělecká díla, drahé kožené sedačky...

Autor: Sandra Apostolidisová - 
10. června 2011
07:56

Že si bývalý šéf Sazky Aleš Hušák potrpí na luxus, je více než zřejmé. Jeho kancelář v sídle Sazky tento dojem jen umocňuje. Starožitné hodiny, sošky, obrazy, prošívané kožené sedačky… Ze všech koutů šestého patra, které obýval Hušák se svým personálem, čiší peníze a místy až nevkusná okázalost. Není divu, že se mu z jeho křesla za masivním dřevěným stolem vstávalo jen velmi těžko.

Blesk se včera dostal tam, kam dosud jen málokdo. Už jen samotná budova Sazky je jako nedobytná pevnost. Než se člověk dostane dovnitř, musí absolvovat doslova martyrium– důkladnou prohlídku všech příručních zavazadel, odkládání kovových předmětů, ověřování občanských průkazů…

Do Hušákovy kanceláře v 6. patře se prý řadoví zaměstnanci dostali tak jednou dvakrát za několik let. Teď už tam nemůže ani sám Hušák. Poté, co ho insolvenční správce Josef Cupka odvolal, omezil mu i pohyb po budově.

Naši prohlídku, která začala v hale s červeným kobercem, provázela po celou dobu suita členů ochranky. „To není proto, že bychom vás podezřívali, ale aby pak pan Hušák nemohl vykřikovat, že mu bylo něco odcizeno,“ vysvětlila nám mluvčí Sazky Lenka Tichá.

Honosnost místa narušovaly desítky zabalených obrazů, stohy dokumentů a plné tašky osobních věcí Aleše Hušáka. „Tohle jsou obrazy, které se pokusilo deset Hušákových věrných ze Sazky odnést,“ narážela Tichá na středeční incident, kdy musela být skupina Hušákových pohůnků zadržena policií. „Pokud pan Hušák bude umět prokázat, že se jedná o jeho věci, ať si je vezme. Zatím to ale nijak nedoložil, navíc uzavřel s panem Cupkou smlouvu, že než ze sídla cokoliv odnese, bude to řádně zaprotokolováno,“ pokračovala. Hušák ale tvrdí, že si chtěl odnést jen dva obrázky...

Rozhodně se ale po léta neomezený vládce Sazky nevzdává a nejspíš stále doufá, že po vzoru hesla „vyhodí mě dveřmi, vrátím se oknem“, získá místo ve své luxusní kanceláři zase zpět. Včera proto podal k soudu odvolání proti prohlášení konkurzu, který se stal posledním hřebíkem do jeho rakve.

dagma9 ( 14. prosince 2011 00:50 )

No fakt nevkus!!Fuj humus.Za ten plat se divím , že si nenechal za prachy od Sazky navrhnout kancelář od špičkového desingera. Ostrov vypadá dobře. Co kdyby tam pozval naše politiky,aby věděli kde hledat finanční rezervy a prachy do státní kasy. Pár exkurzí po sídlech bohatých podnikatelů a hned by věďěli koho zdanit. No ,ale to je sci-fi u nás v ČR, neboť kdopak asi přispívá na volební kampaně. Nezaměstnaní to asi nebudou. Hlásím se na zametání pro Hušáka na Malorce.

pattapuf ( 10. června 2011 21:09 )

Ale samozřejmě, že by kradl? Vždyť tak byl vychováván. A jinak, který režim mu to podle tebe umožnil?

pattapuf ( 10. června 2011 21:07 )

Jak to?

crakazasecrak ( 10. června 2011 12:28 )

nevíš ,že UK je Velká Britanie ...blbe!!!to je vidět,jak jsi omezený trouba!

bosta ( 10. června 2011 09:48 )

Ani p.Hušák,bývalý svaz.funkcionář,by nenakradl,kdyby mu to tento režim zlodějský režim neumožnil.Asi jste si nakradl taky,když takhle uvažujete.Jste zapšklý omezenec.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa