Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

České poslankyně za růžové princezničky: Protestovaly proti mužům

Autor: ap - 
8. června 2011
20:06

Poslankyně nebo růžové princezny? České poslankyně se oblékly ve středu do růžového. Bez ohledu na stranickou příležitost tak chtěli vyjádřit svou podporu boji proti rakovině prsu a zároveň ukázat nesouhlas s tím, jak řeší své spory jejich mužští kolegové. Při samotném hlasování však šlo jednotné oblečení stranou a ženy v růžovém mačkaly tlačítka tak, jak velela stranická příslušnost.

"Není to čirá náhoda, domluvily jsme se, že se umíme domluvit, byť někteří naši kolegové to mohou ponížit tím, že domluvit se na oblečení je jednodušší než domluvit se na věcech chodu společnosti," řekla novinářům poslankyně Jaroslava Wenigerová při pořizování hromadné fotografie.

Při hlasování šlo oblečení stranou

"Nedohody už tady byly dost dlouho, domluvily jsme se, že vyšleme signál," komentovala další poslankyně, proč dnes nechaly členky sněmovny šedé kostýmky doma.


V růžovém se ukázaly i bývalé přítelkyně, které na jaře rozdělil spor o Věci Veřejné, Lenka Andrýsová a Kristýna Kočí. Že to ale s dohodou ani mezi ženami nebude tak jednoduché ukázala následující hlasování. Navzdory jednotnému úboru hlasovaly tak jak velela stranická morálka.

spassvogel ( 10. června 2011 14:52 )

Kdyby se podobně jako u podpory takové akce, dokázaly domluvit i na pro nás podstatnějších věcech v poslanecké sněmovně. Všem by to pomohlo a ušetřilo spoustu času.

crakazasecrak ( 9. června 2011 10:09 )

zlatokopky a ku,,,r..vy!!

ejvm1712 ( 9. června 2011 08:11 )

zlymikes ( 9. června 2011 05:14 )

jiné a jinde,tak půjdou a půjdou a půjdou,třeba do té Perlovky.Jenže tyhle pipiny mají imunitu.I na mozek.

siroky11 ( 8. června 2011 22:24 )

Ale hlavně že jim to flákání platíme, že?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa