Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

John: Hon na Babáka končí, dočasně opustí VV

Hon na Babáka končí, dočasně opustí VV
Hon na Babáka končí, dočasně opustí VV  (Autor: ČTK)
Autor: INT, bali - 
31. května 2011
16:22

Věci veřejné pozastavily členství poslanci Michalu Babákovi kvůli úniku informací z Finančně analytického útvaru, který spadá pod ministra Miroslava Kalouska. Úřad na něj podal trestní oznámení kvůli praní špinavých peněz.

„Hon na Babáka musí až do zveřejnění zprávy z forenzního auditu prostě skončit,“ uvedl předseda strany Radek John předseda strany.

„Účelový únik informací z orgánů státní správy je ještě horší než pokoutné nahrávky jednotlivců. Víc než nechat prověřit veškeré toky peněz k financování strany už udělat nemůžeme. Pokud jde o Michala Babáka, počkáme na výsledky práce auditorů a právníků, jeho postoje si vážíme,“ dodal John.

 

komentator ( 1. června 2011 18:31 )

Asi máš pravdu! Ta vládní lůza si navzájem neublíží! Žel, nejsme v Německu. Tam přišlušní lidi zapleteni v podvodném financování strany CDU šli bručet. A předseda této strany a kancléř Kohl (tj. funkce jako náš premiér) ihned musel podat demisi a nadobro vypadl z politiky!

sakra ( 1. června 2011 10:46 )

V této zemi NIKDO!!! Tak je to "zařízené".

komentator ( 1. června 2011 07:51 )

Jak podobný problém tj. podvodné financování vládnoucí strany CDU řešili v Německu? Odešli nejen lidi, kteří "zařizovali peníze" pro stranu CDU ale též tehdejší předseda strany a německý kancléř Helmuth Kohl! Véčkaři dosti neférově udělali z Babáka "obětního beránka". Neměl by k té Babákově aféře něco říci Bárta? Novináři totiž tvrdí, že ty miliony, které dával Babák na účet jsou z Bezpečnostní Agentury ABL! A co předseda strany VV John? Copak jako předseda strany VV nenese John žádnou odpovědnost za financování strany? Myslím, že se vedení strany VV zachovalo vůči Babákovi velice neférově! Veškerou vinu hodili John a Bárta na Babáka byť sami mají rovněž máslo na hlavě!!

gevi ( 31. května 2011 20:49 )

Gogo tuhle jste mi vytkl, že "vyzobávám Babáka". Babák je významným členem VV, dokonce chtěl kandidovat na předsedu a přes něj chodily miliony do kasy VV. Takže žádné "směšné vyzobávání" - jak jste napsal, ale věcně podložené a naprosto oprávněné poukázání na důležitý zdroj nejasností ve VV.

gevi ( 31. května 2011 20:45 )

nového pojetí politiky. "Tak ňák" otevřeného, veřejného (mají to ostatně v názvu) férového. Už poněkolikáté místo, aby přizanli chybu, hovoří o honu na někoho, hovoří o tom, kdo to na ně ušil. Nikoli - my jsme udělali nejasnost a jako strana bojující proti korupci žádáme, aby to bylo vyšetřeno a objasněno. Kdepak, honem se hledá nepřítel, který to nalíčil a pozornost se rychle musí odvést jinam, ve stylu: my nic, to jsou jen detaily, ale Kalousek se kamarádí s Diagem a tak to na nás nalíčil. Asi Kalousek nosil Babákovi statisíce v igelitce a nutil ho nosit je do banky na jeho účet a odtud se vyprané posílaly na účet VV. A nikdo z VV neví, o co jde. Ne že bych se Kalouska zastával, má toho na hrbu dost. Mimochodem předáci VV si to zavařili sami tím ožraleckým plácáním, kdy hovořili o "čaroději" Babákovi, který nosí miliony.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa