Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Babák poslal 11 milionů, ministerstvo podalo trestní oznámení

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: bali, INT, mivrk - 
30. května 2011
20:49

Finanční analytický útvar ministerstva financí (FAÚ) prozkoumal účty poslance a sponzora Věcí veřejných Michala Babáka. Podal na něj trestní oznámení pro praní špinavých peněz. Své závěry předal útvar protikorupční policii.

Podle zjištění FAÚ přinesl Babák do banky 7.8 milionu korun v hotovosti během dvou let. Z toho celkem 6.5 milionu obratem přistálo na kontě Věcí veřejných, uvedl server iDNES.cz

Kromě této sumy ještě Babák půjčil straně dalších 5 milionů korun. Na účet mu je převedl jeho kolega z firmy WCM CZ, podnikatel Josef Liška, který peníze vložil na konto v hotovosti pouhý den před jejich odesláním Babákovi. Přes poslancův soukromý účet tak proteklo v posledních dvou letech 11,5 milionů pro Věci veřejné.

"Prohlašuji, že o žádném takovém trestním oznámení nejsem informován. Veřejně jsem už několikrát prohlásil, že jsem veškeré doklady týkající se mých osobních financí a darů straně předal auditorům k prověření. Věci veřejné si rovněž zadaly forenzní audit s důrazem na financování strany v letech 2009 a 2010," uvedl Babák. Pozadí svých financí, ale nerozkryl.

komentator ( 31. května 2011 15:09 )

Bárta a jiní členové vedení strany VV "pěli ódy" na Babáka jak bezvadně zajišťuje financování strany VV. Není to krajně podivné, že Véčkaři nyní vůbec nereagují na podání trestníhího oznámení na Babáka? Vždyť Babák byl "ministrem financí" strany VV. Babák přece zajišťoval ř"krizové financování" zadlužené strany VV!

jozzinek ( 31. května 2011 14:55 )

mladého podnikatele. Příklad to rychlopodnikatele, bez vlastního kapitálu. Každý takový chce vydělat za rok pár milonů, a bez investic. Dříve se takovým lidem říkalo zloději, úžerníci a defraudanti... dnes to jsou podnikatelé... nebo bílé koně?

sakra ( 31. května 2011 14:31 )

Ani den bez zlodějiny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

komentator ( 31. května 2011 11:44 )

Souhlas maxi! Hlavním tématem nedávné konference Véčkařů v Hradci král. byl boj s korupcí, s pochybnými finančními praktikami a se zlodějinami! Jenže do činnosti členůvedení strany VV se vloudila malá chybička! Hlavní "finanční expert" strany VV babák organizoval podvodné financování strany. Zloděj křičí, "chyťte zloděje". Ještě by bylo dobré zjistit, odkud vzal silně zadlužený Babák další těžké miliony ke sponzorování strany VV. Dobře informovaní novináři tvrdí, že ty peníze prý pocházejí z bezpečnostní agentury ABL!

komentator ( 31. května 2011 11:22 )

Jak zareaguje vedení strany VV na trestní oznámení na "finančního experta" strany VV Babáka týkající se podvodného financování této strany? V Německu, kdy došlo k podvodům při financování strany CDU, její předseda a německý kancléř Helmuth Kohl okamžitě odstoupil! Vezme si vedení strany VV příklad z Kohla?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa