Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Vít Bárta: Chceme 4 ministerská křesla, jinak vládu nepodpoříme

Autor: evak, ČTK, Sandra Apostolidisová, Pavlína Kosová - 
28. května 2011
11:33

AKTUALIZUJEME: Skandalisti z Věcí Veřejných (VV) se na stranickou konferenci vydali s úsměvem na tváři. To, že poslední dobou přišli o důvěru veřejnosti a jako strana se potápí, jim zřejmě vrásky nepřidělává. Ministr Dobeš vzal na sjezd dokonce i manželku. Vít Bárta pak uvedl, že strana musí trvat na čtyřech ministerských křeslech, jinak vládu nepodpoří. Radek John doplnil, že role Véček musí být ve vládě důstojná.

Za zavřenými dveřmi začala v sobotu dopoledne v Hradci Králové konference Věcí veřejných. Předseda nejmenší vládní strany Radek John novinářům při příchodu řekl, že se do kabinetu Petra Nečase (ODS) po znovuzvolení rozhodně nevrátí.

O účinkování VV v koaliční vládě se sice hodně hovoří, zúčastnění delegáti ale nepředpokládají, že by přijali nějaké zásadní usnesení. Konferenci označili hlavně za volební.

Šéfka poslanců Karolína Peake se bojí, že VV ve vládě končí. "Zatím se řešilo, jestli z vlády odejdeme my sami. Teď je ale možné, že nás z ní vyhodí," uvedla Peake.

Vít Bárta pak uvedl, že strana musí trvat na čtyřech ministerských křeslech. "Jinak vládu nepodpoříme," uvedl guru strany.

Radek John pak dodal, že "dva a půl ministra" ve vládě nestačí. Je tedy jasné, že další koaliční jednání budou hodně ostrá.

O zajímavou vložku se postaral výpadek proudu při projevu Kateřiny Klasnové. Zrovna mluvila o tom, že Česká republika je v mnoha ohledech na úrovni rozvojových zemích. Zajímavé je, že výpadek proudu přišel i v prosinci při projevu Kristýny Kočí na ideové konferenci. Během letošního výpadku se rozutekli delegáti, takže je zpět do sálu musel náhánět gong a mohutný hlas Viktora Paggio.

Raut ve velkém stylu

I když předseda Radek John za poslední dny zhubnul, na rautu se určitě neudrží. Stoly se prohýbají pod chlebíčky, buchtami a jinými dobrotami. Ministr školství Josef Dobeš dokonce přišel s manželkou, aby o tu slávu nepřišla a pomohla mu vysvětlit jeho svérázné kroky na ministerstvu školství.

Vít Bárta s Radkem Johnem mají na tvářích úsměv od ucha k uchu. Zjevně mezi nimi žádné boje nejsou nebo se posilnili hodně silným vínem...

O co Véčka bojují?

I když se zdá, že dny Véčkařů v české politice jsou sečteny, není tomu tak. Stále je ve hře možnost, že budou požadovat resort spravedlnosti pro svou první místopředsedkyni Karolínu Peake. Právě z čela resortu, který dosud vede místopředseda ODS Jiří Pospíšil, by mohly VV prosazovat hlavní bod svého programu, jímž je boj proti korupci.

Skandály made in VV (stručný výběr):

gogo ( 31. května 2011 17:47 )

Ano, to je nejen možné, ale velice snadné... každá masa se dá tak snadno zmanipulovat... To jistě víte i sám. Zvláště když jí sáhnete na peníze... A John tu chybu udělal. Uposlechl vládního rozhodnutí, které v tomto případě bylo pro něj pastí....

komentator ( 31. května 2011 00:09 )

Hrozné žvásta franto. Snad nejsi tab blbej, abys tomu věřil! Když jdou Odéesáci a Topáci tak po krku Véčkařům, proč jsou Véčkaři v koaliční vládě? Nejde Bártovi (chce se vrátit do vlády), Dobešovi, Jankovskému, Peak především o koryta?

komentator ( 31. května 2011 00:01 )

Je možné zmanipulovat 70% členů hasičského a policejního sboru? Vždyť jde o desetitisíce zaměstnaců spadajících pod ministerstvo vnitra, kteří požadovali okamžité odvolání Johna z funkce ministra!!!! Copak neřekl premiér Nečas, že John byl absolutně nejslabším ministrem ve vládě? A že chtěl Johna kvůli jeho nekompetentnosti z vlády vyhodit?

komentator ( 30. května 2011 23:56 )

VZP zrušila smlouvu s ORA PRINT kvůli zlodějským praktikám zhotovitelské firmy! A John jako předseda firmy neprotestoval! John, který byl šéfem představenstva ORA PRINT, se pak dosti trapně vymlouval, že o zlodějinách nevěděl! Je John kompetentní, když tvrdil, že on nic on muzikant?

arcaben ( 30. května 2011 20:47 )

Mno,křesla máme,ale potřebovali bychom nové pero....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa