Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hušák přišel o Sazku: Soud ji poslal do konkurzu

Autor: ČTK, ap - 
27. května 2011
19:08

Bitvu miliardářů o Sazku vyhráli Petr Kellner a Karel Komárek. Aleš Hušák přišel o poslední kontrolu nad Sazkou. Největší věřitelé investiční skupiny PPF a KKCG prosadili na schůzce věřitelů konkurz největší loterijní společnosti v České republice a soud jim vyhověl. Na poslední chvíli se majoritní akcionář Sazky, Český svaz tělesné výchovy pokusil vyjednávat o vstupu věřitelů do loterijní firmy. Za dopisem ale podle některých hlasů stál Aleš Hušák, který se tak jen snažil v boji o loterijní firmu získat více času. O osudu Sazky jedná v pátek pražský Městský soud.

Schůze věřitelů v pátek téměř po celý den jednala o tom, zda Sazka projde reorganizací, nebo na ni bude uvalen konkurz. Největší věřitelé nakonec rozhodli o uvalení konkurzu na loterijní společnost Sazka a soud jejich rozhodnutí potvrdil. Schválením konkurzu představenstvo Sazky ztrácí oprávnění nakládat s majetkem firmy a toto oprávnění přechází na insolvenčního správce Sazky.

Hušák se Sazky nechce vzdát

Tím soud ponechal ve Josefa Cupku. Věřitelé o jeho případném odvolání na dnešní schůzi nemohli hlasovat, neboť nebyla přítomna potřebná nadpoloviční většina všech věřitelů. Podnikatelé Petr Kellner (PPF) a Karel Komárek a (KKCG), kteří konkurz jménem svých skupin prosazovali, mají podle svých prohlášení snahu zachovat činnost Sazky, ale ne se současným vedením. Sazka je v úpadku od konce března.

Generální ředitel Sazky Aleš Hušák se snažil uvalení konkurzu vyhnout. "Jednání na mne působí zmatečně a vypadá to, že někdo žene případ k tomu, aby se rozhodlo co nejdříve. Ale ať to dnes dopadne jakkoli, boj teprve začíná," prohlásil před rozhodnutím soudu Aleš Hušák.

Vyhlášený konkurz by měl začít zveřejnění zápisu v insolvenčním rejstříku. Hušák se vzdát rozhodně nehodlá. "Sazka se zcela určitě proti vyhlášení konkurzu odvolá. Bude se mu bránit všemi právními prostředky," uvedl Aleš Hušák, s tím, že to bude dlouhá právní bitva.


"Sazka se zcela určitě proti vyhlášení konkurzu odvolá. Bude se mu bránit všemi právními prostředky," řekl po skončení věřitelské schůze šéf Sazky Aleš Hušák. A bude to dlouhá právní bitva, to vám garantuji, dodal.

Kellner a Komárek převálcovali Hušáka

Sazka se snažila na poslední chvíli vyhlášení konkurzu vyhnout dohodou s největšími věřiteli. Těm rozeslal Český svaz tělesné výchovy nabídku jejich vstupu do největší loterijní firmy. Za dopisem ale podle některých hlasů stál Aleš Hušák, který se tak jen snažil v boji o loterijní firmu získat více času.

O převaze Kellnera a Komárka se projevilo již během jednání. Hlasovací právo spojené s pohledávkou za šest miliard nedostal majitel O2 areny, firma Bestsport, která měla s Hušákem dobré vztahy. O osudu Sazky jednal v pátek pražský Městský soud.

Sazka se do insolvence dostala kvůli problémům se splácením výstavby pražské multifunkční haly O2 arena. Jejími akcionáři Sazky jsou občanská sdružení působící v tělovýchově a sportu.

jozzinek ( 28. května 2011 16:50 )

co kdyby váš Blesk navrhl diskutujícím, aby posílali vtipy na oslavu pana Bártu, a na to jak umně dovede bojovat s korupcí?

nasralson ( 28. května 2011 11:32 )

rozdíl je ale v tom,že když nezacáluješ v hospodě svých pár piv, vrchní tě vyvede za flígr z lokálu a vykopne. Když nezacáluješ miliardy, tak tě nikdo nevyvede ani nevykopne, naopak si je můžeš ponechat a ještě k tomu budeš váženým občanem.

nasralson ( 28. května 2011 11:31 )

rozdíl je ale v tom,že když nezacáluješ v hospodě svých pár piv, vrchní tě vyvede za flígr z lokálu a vykopne. Když nezacáluješ miliardy, tak tě nikdo nevyvede ani nevykopne, naopak si je můžeš ponechat a ještě k tomu budeš váženým občanem.

krtekub ( 27. května 2011 21:26 )

http://www.motejlek.com/otrok-ceskeho-sportu-bud-lze-nebo-musel-ukradnout-temer-20-miliard

crakazasecrak ( 27. května 2011 21:16 )

nakradl si si miliardy...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa