Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Byl zvolen maňásek Víta Bárty, je jím Radek John!

Autor: evak, ČTK - 
23. května 2011
22:37

Staronovým předsedou strany Věci veřejné (VV) byl zvolen Radek John. Ve volbě přes internet a mobilní telefony mu dalo hlas 1197 z 6225 lidí, kteří směli o šéfovi rozhodovat. Novinářům to v pondělí večer řekl koordinátor volby Pavel Dobeš. Mnozí se ale domnívají, že stranu stejně řídí Vít Bárta.

John porazil šéfku poslaneckého klubu této nejmenší koaliční strany Karolínu Peake a olomouckou poslankyni Dagmar Navrátilovou. Faktický šéf VV Vít Bárta se několik dní před volbou vzdal kandidatury.

Hlasování začalo ve čtvrtek 19. června. Skončilo v pondělí ve 22:00. Volbu musí ještě potvrdit Konference VV, která se sejde o víkendu v Hradci Králové.

Strana má zhruba 18 000 registrovaných příznivců. Volit z nich mohla jen třetina. Takzvaní "véčkaři" museli před volbou ověřit svoji e-mailovou i poštovní adresu a číslo mobilního telefonu. Na oplátku obdrželi dva kódy, díky nimž mohli hlasovat. Vedení strany už dřív uvádělo, že internetová volba byla dobře zabezpečena. Na její konání dohlížely dvě notářky.

Hlasování mělo ale své kritiky. Označovali je za neprůhledné. Podle některých vyvolávalo pochybnosti o regulérnosti. Ty přiživila i nedávná nahrávka ze schůzky některých členů VV, která se objevila na internetu.

Pokud nového šéfa nepotvrdí nadpoloviční většina přítomných na víkendové konferenci strany, musí získat v nové volbě více než tři čtvrtiny hlasů všech hlasujících.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

honza33 ( 24. května 2011 21:46 )

Blesk je dobrý vtipálek)

komentator ( 24. května 2011 15:28 )

Jardo, kouzlo nechtěného..... John je dobrá loutka!!!!! Co to znamená? Že Hurvínek John svého loutkaře Bártu na slovo poslechne? Není to spíše hrozně smutné, že "investigativní novinář" se stal něčí loutkou?

beda741 ( 24. května 2011 14:29 )

chrání svou čest statečně a že už ho nepředbíhá idnes A to s tím Bártou, tak to se mnozí budou domnívat, že stranu řídí on, i kdyby se ta strana celá obměnila, takže....

jarda987 ( 24. května 2011 13:47 )

tak John snad řekl, že se ministrem být nechce....tak nevím co tady spekulujete.

komentator ( 24. května 2011 13:24 )

Čeho dosáhli Véčkařstí ministři ve vládě! Skoro nic! Vždyť Nečas se vysmál požadavku Véčkařů na odvolání korupčníků Vondry, Kalouska, Fuxy z vlády! Naopak Nečas vystrnadil z vlády Bártu a Johna!! Véčkaři jsou ve vládě pátým kolem u vozu. A jelikož v důsledku účasti ve vládě Véčkaři neplní své předvolební sliby, tak jde stranaVV do kytek!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa