Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Volba předsedy VV: Můžou zveřejnit výsledky, jaké chtějí!

Autor: Sandra Apostolidisová, evakk - 
22. května 2011
09:59

Věci veřejné vyvinuly maximální úsilí pro zabezpečení volby předsedy, tvrdí strana na svých webových stránkách. Ale je to opravdu tak? Když se Blesk obrátil na mluvčího VV, ten si nebyl příliš jistý v kramflecích. Zeptali jsme se proto i na názor soudního znalce přes kybernetiku Vladimíra Smejkala. Ten transparentnost volby zpochybnil.

V loňských primárkách se dal systém internetového hlasování VV lehce obejít, člověk ani nemusel být žádný IT specialista. Letos se však »véčka« ohánějí tím, jak vše pojistila. Jestli bude volba nového předsedy, která odstartovala ve čtvrtek večer, »férovka«, ale není tak jisté.

„Hlasovat může pouze »véčkař« s ověřeným e-mailem, číslem mobilu a poštovní adresou,“ řekl Blesku mluvčí VV Jakub Žižka. Když jsme ale podotkli, že zřídit si dva e-maily, čísla i adresy není takový problém, znejistěl. „Já nevím, já nic takového nezkoušel,“ vyhnul se jasné odpovědi.

To soudní znalec Smejkal vidí hlavní problém jinde. „Podle mých informací není hlasovací systém nikým dozorován, VV si ho provozují samy. Jaké výsledky jim tedy skutečně vyjdou a jaké zveřejní, to můžou být dvě zcela odlišné věci,“ vysvětlil Blesku. Kdo vyjde z volby vítězně, bude jasné v pondělí. Jedno je ale jisté už teď – šéfovat bude »véčkům « stejně stále Bárta.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jozzinek ( 23. května 2011 00:14 )

neboli VV=Všeobecné Vystřízlivění... občanů z kocoviny slibované obnovy demokracie, t.j. zamezení korupce v našem státě. Teď jejich programu může věřit jenom naivní John.

hugu ( 22. května 2011 20:34 )

I pro Bártu platí,že ve víně je pravda.

gevi ( 22. května 2011 20:34 )

Věci veřejné se stačí dostatečně a asi až nad tolerovatelnou míru ztrapňovat samy. Už tím, že byli natolik neprozíraví, že udělali Kočí místopředsedkyní. K tomu všechny ty slovní exhibice Bárty, jeho zapírání a následné omlouvání, že to, co zapřel pod čestným slovem byla pravda, nejisté žvatlání Johna, který dává najevo nejistotu a bezradnost.

gevi ( 22. května 2011 20:26 )

Možná byli připití, ale to jak mluvili o Johnovi a o tom, jak s ním budou manipulovat, na tom bylo mnohem víc, než na chvástání, že Klaus udělá, co Bárta chce. To je žvanění k smíchu, ale to, že Johna považují hadráka (tohle slovo používal John v Mementu) bez vlastní vůle, to už je závažnější.

rukolaman ( 22. května 2011 19:34 )

Tak od toho pana odborníka přes kybernetiku jsem čekal nějaké lepší závěry. To, že nemají hlasování nikým kontrolované není žádný argument. I kdyby na to dohlíželo 100 lidí, tak to stejně můžou zmanipulovat, když by chtěli...A hlavně volbu stejně musí potvrdit konference VV.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa