Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Byznysman Topolánek poletí zase za státní: Doprovodí Nečase do Iráku

Z Topolánka se stává významný byznysman. Měl by doprovodit premiéra Nečase na státní návštěvě Iráku
Z Topolánka se stává významný byznysman. Měl by doprovodit premiéra Nečase na státní návštěvě Iráku  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK, ap - 
28. dubna 2011
17:22

Na Žofíně se při oslavách výročí ODS ani nestihl ohřát, o společnost premiéra Nečase ale jeho předchůdce Topolánek nepřijde. Někdejší premiér a předseda ODS  se totiž podle serveru Česká pozice zúčastní připravované návštěvy nynějšího předsedy vlády  v Iráku. Topolánek má být jako ředitel společnosti VAE Controls mezi podnikatelským doprovodem první návštěvy českého premiéra v Bagdádu od pádu režimu Saddáma Husajna.

Mluvčí vlády Jan Osúch nechtěl případnou Topolákovu účast ani další podrobnosti cesty komentovat s ohledem na bezpečnostní rizika. Server uvádí, že informaci získal z několika zdrojů. "Říkal mi o tom premiér. Jde tam o nějaký byznys v energetice a vodohospodářství," cituje slova jednoho z ministrů.

Prodají se neprodejné bitevníky?

Společnost VAE Controls, kterou Topolánek pomáhal zakládat, se zabývá projektováním a dodávkami technologií v oblasti petrochemie, vodárenství a průmyslu. Zaměřuje se také na distribuci pitné vody a čistírny odpadních vod.

Cesta premiéra nebyla oficiálně oznámena, podle dostupných informací by se mohla uskutečnit na konci května. Chystá se zřejmě podpis česko-irácké dohody o ochraně investic a z některých náznaků lze odvodit, že velmi daleko jsou vyjednávání o odprodeji českých bitevníků L-159.

komentator ( 30. dubna 2011 11:10 )

Gandalovič, John, Topolánek a další darebáci chtějí "fary" hrazené z peněz daňových poplatníků! Jak dlouho si to plýtvání peněz ze státní kasy nechají líbit lidi, kteří tvrdě makají (často za pár šupů), platí daně a nekradou? Johnové, Topolánci, gandalovičové se slušným lidem tlemí do ksichtu. A Kalousek nic nepodniká, aby zabránil rozkrádání státní kasy vychytralými Topolánky, Johny a dalšími darebáky

komentator ( 30. dubna 2011 11:05 )

Jak je možné, že ten gauner Topol jezdí na zahraniční cesty za peníze daňových poplatníků? Chce to defenestraci Kalouska a Nečase, kteří řádně nepečují o peníze daňových poplatníků!

susanah ( 29. dubna 2011 20:21 )

nejspíš tam jedou dojednávat kšefty. Zasstřelí je tam. Ale co by mládenci neudělali pro prachy.

honza51 ( 29. dubna 2011 07:42 )

ani není možné. Topolánek je jak "nezmar". Když už se zdá, že se na něj zapomíná, tak se připomene. A že by byl až tak úspěšným podnikatelem, aby cestoval s premiérem do Iráku, tak to si dovolím pochybovat . Už když byl ve vládě, tak se mluvilo o tom jak špatně hospodařila ta jeho firma . A jen co odešel z vlády, tak se mu najednou daří a z neznámé firmičky bude najednou div ne "páteř" hospodářství . Je to nenormální, když se všude mele o tom, že "trafky" by se neměly rozdávat na počkání, pro vysloužilé politiky, ale jak je vidět, tak praxe je jiná. Bohužel a jen tak rychle se to nezmění.

zaviracispendlik ( 29. dubna 2011 07:26 )

přece nepujde znovu učit tam by neměl tolik peněz Gandalovič je spořivý typ, ostatně jako maminka s tatínkem, tuhle trafiku nepustí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa