Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Opuštěná Kočí: Z obletované blondýny je psanec

Autor: Eva Hofrichterová, Kbali - 
27. dubna 2011
05:45

Už žádné chichotání a koketování. Ve sněmovní lavici opuštěná poslankyně Kristýna Kočí (26) včera hlasování o nedůvěře vládě strávila s mobilním telefonem nebo počítačem u obličeje. Často se také vypařila mimo jednací sál. Véčkaři si k ní odmítali sednout a byli ochotni raději stát. Hlasování o důvěře vládě Petra Nečase (ODS) předcházely předlouhé projevy.

Poslankyně Kočí, která se po zveřejnění tajné nahrávky, na které mluví o paktu s ODS, stala vyhnankyní nejen z Věcí veřejných, na schůzi do Sněmovny dorazila v bojovné náladě.

Kočí ignoroval i Tluchoř

„Je mi jedno, jestli budu sedět v první řadě nebo v poslední. Na mou poctivou práci pro voliče to nebude mít žádný vliv,“ sdělila Blesk.cz Kočí.

Schůzi pak ale moc nevnímala. Střídavě psala esemesky nebo si na počítači prohlížela zprávy. Véčkaři si mezitím snažili vydupat její přesazení do zadních lavic. Nechtějí sedět ani s rebely Jaroslavem Škárkou a Stanislavem Humlem.

„Nezaujmeme místa v lavicích a budeme několik dní stát v Parlamentu, dokud nedojde k přesazení,“ trval na svém předseda véčkařů Radek John. S Kočí senebavil ani její kamarád, šéf poslanců ODS Petr Tluchoř. Ještě před 14 dny přitom Kočí na nahrávce vykládala, že spolu mají víc než jen pracovní vztahy.

Opozice "čistila" Bártu

Projevy opozice byly zdlouhavé a únavné. Z řady vybočili svými plamennými slovy jen exšéf sociální demokracie Jiří Paroubek nebo hejtman David Rath.

„Pan Bárta, kterého už nelze očistit, ani kdyby se týden koupal ve vaně plné sava, se patrně domnívá, že na jednu kauzu se může zapomenout tehdy, kdy ji vystrčí jiná,“opřel se Paroubek do faktického lídra VV Víta Bárty.

Hlasování o nedůvěře totiž opozice vyvolala hlavně kvůli propojení Věcí veřejných s Bártovou bývalou bezpečnostní agenturou ABL. „Paní poslankyně Peake, už jste si prohlédla ložnici“ neodpustil si zase Rath narážku na odposlouchávací štěnici, která se našla u exšéfky poslanců VV Kočí.

Poslanci jednali až do nočních hodin. Hlasování nakonec skončilo tak jak se očekávalo. Proti návrhu hlasovalo 114 poslanců. Pro svržení Nečasova kabinetu pouze 84 poslanců z řad opozice a tří odpadlíků z Věcí veřejných. Na závěr si Sněmovna a otrlí televizní diváci užili pěvecké vystoupení Daniela Korteho (TOP 09), který svou neochvějnou podporu vládě vyzpíval. To dalo příležitost opozici ještě k posledním protestním vystoupením, ale o výsledku bylo rozhodnuto. Vláda hlasování přežila.

crakazasecrak ( 28. dubna 2011 17:45 )

ty ji musiš mit lepkavou ,jsi taková nechutná,nemastná ,neslaná ,blééééééééééééééééé fujjjjjjjjjj

skrcenyvojtech ( 28. dubna 2011 11:40 )

Nevím čemu se diví, může si za to sama, když jsem slyšel tu její nahrávku, tak jsem fakt nevěřil, ale teď je fakt jasné, že to tak chodí.

smrtihlav ( 28. dubna 2011 11:37 )

Kočí opravdu nemá co dělat v politice, její nahrávka svěčí o všem (tu jste asi schválně vynechal) a hlavně o praktikách ODS. Voliči VV nemohli vědět, co je Kočí zač, stejně tak jako nemohli voliči čssd vědět, co je Gross zač, stejně tak jako nemohli voliči ODS vědět, co je Tluchoř zač, takže tímto se tu prosím neohánějte. Vy si přizpůsobujete pravdu jak se vám hodí, tak by mě zajímalo, kde vám vymyl mozek.

komentator ( 27. dubna 2011 23:17 )

Ten kretén santakauz nezaregistroval, že Kočí pouze odhalila Bártovy praktiky! Díky Kočí jsme se dozvěděli, že strana VV funguje jako sekta! A sekta se svým mesiášem Bártou, který vymývá mozek jednoduchým (přihlouplým?) lidem jako např. santakauz, nemá co dělat v politice!!

montevideo ( 27. dubna 2011 19:07 )

Vy proti této blonďaté bezmozce nemůžete říci ani slovo, protože jste si ji zvolili.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa