Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dojatý Klaus: To je moje stodvacítka!

Autor: hof - 
20. dubna 2011
16:36

Před pětadvaceti lety měl prezident Václav Klaus (69) škodovku stodvacítku. Bylo to jeho druhé auto, předtím manželku Livii (69) a syny Jana a Václava vozil v trabantu. Teď zažil velmi neobvyklé shledání. Se svou škodovkou se opět setkal.

Při návštěvě libereckého kraje prezidenta zastavil současný majitel auta Ladislav Hrubý. Jako důkaz Klausovi ukázal techničák s Klausovým čtvrtstoletí starým podpisem! „To snad není pravda,“ opakoval několikrát prezident, když si do auta po tolika letech opět sedal. Na klíčích dokonce poznal svůj kožený přívěsek.

Škodovku prý před lety prodal známému profesorovi z Liberce. Dnes už na řízení není zvyklý. „Sám za volant sednu tak dvakrát do roka, jinak mě vozí šofér,“ poznamenal prezident. Současnému majiteli vozu se pak podepsal na kapotu.

liwa ( 22. dubna 2011 08:05 )

Také jsem se setkal se svým bývalým miláčkem Zastava 1100 ale jezdili v ní čmoudi takže než jsem se stačil podepsat na kapotu tak se mi podepsali na ksichtě a vzali si moje peníze a mobil prý na benzin.

gogo ( 21. dubna 2011 21:35 )

Dovolím si parafrázovat : "Nicméně, podařilo se ze skomírajícího socialistického státu udělat za posledních dvacet let již jen jeho trosky.... " Podniky jsou v rukou zahraničního kapitálu a ti šťastnější (jako jsou např. děti pana gevi) jsou v něm zaměstnáni. Ti méně šťastní jsou v něm zaměstnání za ponižujících podmínek a ti nejméně šťastní (500.000) nejsou dnes zaměstnáni vůbec.... Takže to svědčí o čem pane gevi ? Že když se mají Vaše děti dobře (jak opakovaně tvrdíte), tak se máme všichni dobře ? A kdo se nemá dobře, tak je to jen jeho chyba ? To je Váš názor, nemýlím-li se...

husqarnowicz ( 21. dubna 2011 19:07 )

K smíchu jsi spíše ty. V tom,co píšu,není ani náznak nějaké nenávisti k úspěšnějším. To sis jen vydedukoval ve své modré hlavičce. Asi jsem se tě dotknul svými slovy o ódeesáckých nenažrancích,zřejmě patříš mezi ně. Mezi nimi a úspěšnými lidmi je rozdíl, který ty nejsi schopný pochopit. Tak to zkusím názorně, jsetli tě to aspoň trochu trkne: vidíš nějaký rozdíl třeba mezi Langrem,Mackem,Tluchořem na jedné straně a třeba prof.Pirkem nebo M.Viehweghem na druhé straně? Obě skupiny jsou skupinami úspěšných lidí,o tom není sporu, ale těch druhých si na rozdíl od těch prvních vážím...

gevi ( 21. dubna 2011 16:39 )

A podíval jste se někdy na nějaké parkoviště a na silnici? Kolik tam vidíte podobných aut? Mimochodem odkdy máme tu nízkou životní úroveň? Vy jste měl za socialismu vyšší životní úroveň. Já teda určitě ne a to jsem už v důchodu. Dneska jsou moje děti ve věku, jako já jsem byl v sedmdesátých, osmdesátých letech. Vůbec nemohu porovnávat, co jsem si mohl dovolit tehdy a co oni mohou dneska. Měli jsme v rodině dvě auta? Oni mají protože dojíždějí do práce každý jinam. Mohli jsme jet na dovolenou do Řecka nebo Španělska? A oni jedou, přestože dcera byla donedávna na mateřské. Jistě, museli dlouho studovat a naučit se řeči, protože pracují v nadnárodních firmách a jezdí služebně do zahraničí nebo k nim jezdí auditoři za zahraničí.

gevi ( 21. dubna 2011 16:31 )

Jistě, člověk musel být realistou. Nemohl čekat pečené hobuby do huby. Nicméně, podařilo se skomírající socialistický stát, kterého se komunisti rádi vzdali, přeorientovat ze vztahů se zeměmi bývalé RVHP a Středním východem na stát, jehož hlavními obchodními partnery jsou rozvinuté západní země, hlavně Německo. Podařilo se rozvinout výroby v zapojení našich podniků do nadnárodních společností, kde mají zajištěný především odbyt a zároveň získaly know how a jsou konkurenceschopné i ve vyspělém světě. Pro ostatní poskomunistické země jsme zemí vyvolenou a pracuje zde oficiálně 230 tisíc pracovníků z postkomunistických zemí. Neoficiálně ještě mnohem víc. To svědčí o tom, že proti ostatním zemím, které s námi sdlílely blaho pevného objetí SSSR jsme na tom dobře. Tohle není žádný můj názor, to jsou holá fakta. Bohužel, v demokracii se také veřejně píše o tom, že nahoru se dostávají grázli (za socialismu bylo podle médíí všechno v pořádku a žádné špatnosti se neděly), že se rozkrádá část věřejných peněz, politici tu předvádějí často nechutné hry a rošády, ale tak to ve světě chodí všude. Pokud nebudete jen nadávat a budete to sledovat, tak kvůli korupci, rozkrádání a podvodům už sedí pěkná řádka lidí a někteří to chytli na dost dlouho.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa