Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Trafika pro Johna za 128 tisíc Kč měsíčně

Radek John nemá důvod ke smutku. Aspoň ne kvůli platu
Radek John nemá důvod ke smutku. Aspoň ne kvůli platu  (Autor: Blesk - Dana Kolářová)
Autor: ap - 
20. dubna 2011
16:52

Předseda Věcí veřejných Radek John bude za svůj boj s korupcí brát jako vicepremiér pověřený bojem proti korupci 128 tisíc Kč. A to ještě zatím ani není jasné, v čem přesně bude vlastně jeho pozice spočívat. Bude mít tak vyšší plat než nastupujicí ministr vnitra Jan Kubice 106 800 Kč.

Radek John byl přes své nesporné kvality odejit z postu ministra vnitra a "povýšen" na místo vicepremiéra pověřeného řídit nově vzniký Vládní úřad pro boj s korupcí.  S platem dolů nepůjde.

Jak bude nový úřad vypadat záleží na Johnovi

Ve své nové funkci má vést Radek John vládní radu pro boj s korupcí a koordinovat protikorupční opatření na všech ministerstev. Jak přesně bude jeho pozice vypadat zatím není zcela jasné.

"Velmi to bude záviset na rozhodnutí samotného Radka Johna," uvedl pro Blesk.cz mluvší vlády Jan Osúch. Podle něho zatím není jasné ani to, kolik bude mít nová vládní Rada členů. Radek John, ale už prý vyjádřil zájem přivést si své spolupracovníky z ministerstva vnitra. Stejně tak slíbil, že nový "úřad" bude štíhlý.

Jako vicepremiér bere víc než řadový ministr

Jisté je tak pouze to, že s platem dolů John nepůjde. Už před "vytvořením" nové funkce totiž post vicepremiéra bez bližších pravomovcí v Nečasově vládě zastával. Zůstane mu tak plat 128 900 Kč plus náhrady 17 100 Kč měsíčně.

Po třech měsících by ale měl přijít o policejní ochranku. Na tu získá nárok nový ministr vnitra Jan Kubice. Ten se bude muset naopak spokojit s nižším platem. Jako ministr má nárok na "pouhých" 106 800 Kč.

hugo.vondra ( 22. dubna 2011 09:51 )

Pan John pranýřoval politiky,odkrýval kauzy. Ted je vše jinak,stal se jednim znich,zapomněl na vše co předtím kritizoval,zapomněl na sve souputniky ,mněl jsem ho za lepšího frajera,ale jeho pohnoutky jit do politiky byli jen čistě ekonomicke.Připomýnná mi Stanika Grossu,napakovat se a oddejit.... Zklamal na plne čaře!!!!

jarda987 ( 21. dubna 2011 21:12 )

to tak si tedy rozhodně nemyslím - spíš to vyvolalo spousta dalších otázek, ale neřekl, bych, že se vše potvrdilo - vždyť se koukněte na Kočí.

martha987 ( 21. dubna 2011 16:36 )

Aaah placený provokatér komenator opět perlí. Vyvracet tvé lži a překroucené polopravdy nemá smysl, protože tento diskutující píše pouze to, co mu šéfové nařídí. Je mi ho líto

honza51 ( 21. dubna 2011 15:02 )

Ty jsi nějaký divný?!? Donedávna jsi rád používal slovíčko "vskutu". A nezdá se ti, že teď "vskutku" rád používáš spojení - komunisti stalinského typu, anebo stalinské metody atd. To jsi asi přečetl nějakou bružurku a tím se ti obohatil tvůj slovník. Jenom je škoda, že si tomu nějak podlehl.Ppro tebe jsou všichni komouši stalinského typu, se stalinskými metodami a stalinským myšlením . Nezdá se ti to ani trošku hloupé? I když nezdá, tak ti řeknu, že to hloupé je a hodně hloupé.

komentator ( 21. dubna 2011 14:17 )

Tuto zprávu o korupčním jednání Bárty zveřejnila Česká tisková agentura (ČTK) na svém onlinu "české noviny"! Tento další skandální případ spojený s Bártou a rovněž s Bezpečnostní agenturou ABL převzala většina českých deníků a online novin. Myslím, že Blesk se rovněž k tomuto tématu vrátí!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa