Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Chile se zlobí: Žádná propiska, umělecký skvost!

Video se připravuje ...
Autor: hof, jos, ap - 
14. dubna 2011
12:28

V zahraničí se ptají: Je český prezident Václav Klaus kleptoman? A Chile se zlobí. Pero prý bylo uměleckým dílem chilských šperkařů, žádnou obyčejnou propiskou, jak situaci zlehčoval český prezident. Jedno je jisté. Prezident Václav Klaus (69) umí zaujmout. Video, na kterém si při návštěvě Chile pod stolem schoval do kapsy protokolární pero, je hitem internetu nejen v Česku, ale po celém světě.

Václav Klaus po návratu z Chile popisoval pero, které si před zraky celého světa strčil "nenápadně" do kapsy, jako obyčejnou propisku. Tím se ale Chilanů dotkl. "Protokolární pero bylo uměleckým výrobkem z dílny chilských šperkařů,“ vyvrátila propiskový příběh pro deník Pravo pero Paola Elbietová z tiskového oddělení chilského prezidentského paláce La Moneda.

Pero vyzdobené rytinami bylo podle ní vyrobeno z polodrahokamu lapis lazuli. Ten je typický svou výraznou modrou barvou. Elbiertová odmítla odpovědět na dotaz, co se s takovým perem obvykle po podpisu smlouvy dělá.

Klausův čin zaujal celý svět

Klausův čin zaujal bulvární i seriózní deníky nejen v Evropě, ale i v Americe. Český prezident má dlouhé prsty nebo Klaus se vydal na český nákup, tak včera zněly titulky na zahraničních serverech i v tištěných médiích.

Z Klause novináři udělali šikovného zlodějíčka, který má nenechavé ruce. Asi nejdrsnější je titulek rakouského webu: Klaus se vydal na český nákup. Odkazuje zřejmě na nápisy po sametové revoluci, kdy Rakušané v pohraničí vyvěšovali cedule: Češi, nekraďte nám tu.

O co na videu jde? Při návštěvě u prezidenta v Chile projevil Klaus nebývalý zájem o protokolární pero. Alespoň tak to vypadá podle záběrů ČT. Na nich je vidět, jak si pero nenápadně pod stolem strčil do kapsy. Podle mluvčího Hradu Radima Ochvata bylo pero dárkem, takže o krádeži nemůže být řeč.

monikabanan ( 19. dubna 2011 12:41 )

Hi Jakub, yes i recommend Australia from top to bottom, All the races, all nationalities and all cultures get along so well, the culture here in Australia is amazing, the women here are very Independent and love to mingle with foreign men and vis-versa. We have been in Australia for a while now and we are very happy with our experience back in the Czech republic you would never see this, overall Australia is the place to be.

jakub-moravec ( 18. dubna 2011 22:34 )

gogo, gogo, vás jsem si vždycky vážil, že jste psával slušně, na rozdíl od jiných prasáků, ale teď poslední dobou jste se trochu spustil. Nemůže se to vrátit jak to bylo? Že budeme diskutovat o tématu v příloze a ne o pisatelích. Proč mě pořád přisuzujete k Americe,Tasmánii,Africe,Australii.....je přece jedno kde jsem, DODRŽUJTE PROSÍM PRAVIDLA DISKUZE!!!! Přečtěte si ty pravidla ještě jednou, děkuji.

gogo ( 18. dubna 2011 22:00 )

Myslíš si chlapečku že to jedno písmeno by nás teď spasilo ? A jak se dnes vede ? Kde dnes žiješ ? V Americe ? V Africe ? V Austrálii ? Povídej... A přeháněj... A piš jen pravdu, jak tvrdíš .... Ty naše malé Verňátko.... Či jsi baroneček Prášíleček ?

gogo ( 18. dubna 2011 21:56 )

Oni přišli jen o tužku... My jsme díky privatizaci organizované Klausem přišli o všechno ....

jakub-moravec ( 17. dubna 2011 05:50 )

KLAUS je vlastizrádce, čtěte níže.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa