Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Koalice společně povečeří: Opustí véčka ministerstva?

Nečas přemýšlí, co dál. Pod Johnem i Dobešem se třese křeslo
Nečas přemýšlí, co dál. Pod Johnem i Dobešem se třese křeslo  (Autor: David Tesař, koláž Blesk.cz)
Autor: ČTK, jaj - 
13. dubna 2011
13:18

Vládní krize otřásá republikou. Prezident má na stole Bártovu rezignaci a návrh na odvolání Johna s Dobešem. Své křeslo nabídl premiérovi i Vondra. Koaliční špičky vše proberou při neformální večeři, Klaus se tomu druhu setkání trošku diví. Přesto nechce demise přijmout, dokud nebude znát Nečasův plán B.

Prezident Václav Klaus od vládních politiků v nynější krizi vyžaduje jednání, nikoliv ultimáta. Středeční večerní schůzku koalice prezident uvítal, pozastavil se ale nad formátem neformální večeře vždy čtyř zástupců tří koaličních stran. Sejde se tak netradičně K12.

Neformální lídr Věcí veřejných Vít Bárta, jehož rezignace na vládní funkci čeká na Hradě na podpis prezidenta, pověřil řízením ministerstva dopravy prvního náměstka Radka Šmerdu. Nechce již ovlivňovat chod ministerstva, nepřišel ani na zasedání vlády.

Klaus nic nepodepíše, dokud nebude znát náhradníky za případně odvolané ministry. Dle analýzy, kterou si nechal Hrad udělat, nesmí být ministerstvo ani vteřinu bez lídra, který by na svou hlavu bral klíčová rozhodnutí a zodpovědnost. Situace je tak trošku na mrtvém bodě.

sakra ( 14. dubna 2011 10:49 )

Povečeřeli za peníze daňových poplatníků, pokecali, hezky se drahými auty s ochrankou rozjeli domů a co? Hov.no, nedospěli k ničemu. Klausi udělej z nich malé kluky a Nečasovi seber jeho vysněnou "hračku" , nebo-li hraní si s občany ČR!!!

wiki99 ( 13. dubna 2011 19:17 )

Máme hole v ruce!!!!!

sakra ( 13. dubna 2011 15:20 )

Nebude, jedině hole do rukou!!!

montevideo ( 13. dubna 2011 14:32 )

Jestli ta pipka opravdu prozradila, že 3/4 domlouvala puč, tak je ještě hloupější, než se zdála.

doodledoctor ( 13. dubna 2011 14:01 )

Myslím. že Tchoř... Tluchoř ... pustil svůj smrad, nakazil Kočí... a celá vláda se rozkládá jako domeček z karet. Jak málo stačí....jenom trochu koncentrovaného zápachu...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa