Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vedení potvrdilo nominace Johna, Bárty a Peake na předsedu VV

Johnovi už je zase hej
Johnovi už je zase hej  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, mivr - 
13. dubna 2011
07:00

Širší vedení Věcí veřejných v úterý večer z 13 zájemců vybralo a potvrdilo nominace pěti kandidátů na předsedu strany. Jde o současného předsedu a ministra vnitra Radka Johna, ministra dopravy a sponzora strany Víta Bártu, předsedkyni poslaneckého klubu VV Karolínu Peake, poslance a významného sponzora Michala Babáka a místopředsedkyni sněmovního výboru pro vědu Dagmar Navrátilovou.

"O jménech kandidátů dnes rozhodla volbou rada VV. Pro zvolení kandidáta byla zapotřebí nadpoloviční většina hlasů členů rady," uvedl mluvčí VV Jakub Žižka v tiskovém prohlášení. Pětice nominantů nyní dostane prostor k prezentaci své kandidatury na webu strany a v časopise Věcí veřejných, dodal mluvčí.

Nominace na předsedy udělovaly krajské organizace strany a členové jejího grémia. Nejvíce hlasů získal současný předseda John, který obdržel o polovinu více návrhů než jeho hlavní konkurent Bárta. O jeden hlas více než ministr dopravy získala Peake. Olomoucká poslankyně Dagmar Navrátilová měla sedm nominací, Babák čtyři.

Čas mají do 8. května

Podle Johna má každý uchazeč o roli předsedy přijít s jasnou vizí dalšího směřování strany. Představit musí také tým straníků, s nímž bude chtít blíže spolupracovat jako se svými místopředsedy. Na prezentaci své kandidatury bude mít každý z pětice uchazečů čas do 8. května.

Po tomto datu započne hlasování registrovaných příznivců strany, takzvaných "véčkařů", kteří v internetové přímé volbě vyberou nového předsedu. Hlasování potrvá nejméně čtyři dny. Do 23. května musí strana ohlásit výsledky internetové volby. Nový předseda bude znám po volební konferenci strany, jejíž delegáti ho budou muset ve funkci potvrdit. Konference se odehraje ve dnech 28. a 29. května, pravděpodobně mimo hlavní město.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gogo ( 13. dubna 2011 15:35 )

Přesně tak....

husqarnowicz ( 13. dubna 2011 09:20 )

Neřekl bych,že je nahraný. Má pořád ještě k ruce Langera,Tluchoře a další soukmenovce a kmotry,kteří se neštítí ničeho a jsou všeho schopni.Dále má v záloze Bakalu a jemu podobné kreatury,které jsou odhodlány vše v případě potřeby uplatit. Zatím pouze ztrácí bobky ze strachu,že jim,odéesákům véčkaři nečekaně přijdou zase na nějakou další všivárnu.

honza33 ( 13. dubna 2011 08:12 )

Přesně, doufám, že vnitro nedostanou...

siroky11 ( 13. dubna 2011 08:03 )

neodevzdají. Pokud by museli, tak VV nepodpoří vládu a tomu se bude Nečas snažit vyhnout.

siroky11 ( 13. dubna 2011 08:01 )

ODSka se už připravovala, jak přebere ministerstvo vnitra, které by v tu chvíli přestalo vyšetřovat kauzy ODS a jejich korupčníků a všechny kauzy by se časem "ututlaly", jak to má ODS ve zvyku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa