Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kočí vyslýchala policie: Našli u ní ŠTĚNICI!

Autor: David Malík, hof, ap, jos - 
11. dubna 2011
18:57

Vyloučenou členku VV Kristýnu Kočí údajně odposlouchávali! Informaci Blesk.cz sdělil policejní zdroj. Kvůli nálezu je Kočí na policii. Českou politickou scénou tak otřásl další skandál. Šéf poslanců ODS Petr Tluchoř vyzval k okamžitému odchodu z vlády všechny lidi napojené na bezpečnostní agenturu ABL, kterou před vstupem do vlády vlastnil Vít Bárta (VV).

Policie v pondělí prohledávala byt Kristýny Kočí. Podle Stanislava Humla, který se momentálně nachází s Jaroslavem Škárkou v bytě Kristýny Kočí, se štěnice našla v ložnici. Našla ji soukromá ochranka, která Kristýnu Kočí už několik dní hlídá.

Štěnice byla podle Humla umístěna ve skříni, schovaná za obložením. Ochranka ji objevila v pondělí odpoledne. V bytu Stanislava Humla hledala ochranka štěnice již v neděli. Nenašla je.

"Momentálně jsem na policii kvůli tomu, co se u mně doma našlo," sdělila Blesk.cz samotná Kočí, kterou po nálezu utěšoval její přítel Adam Kužela. Kočí bydlí v bytu po bývalém ministru spravedlnosti Pavlu Němcovi.

Případ vyšetřuje kriminální policie. Stanislav Huml České televizi sdělil, že se případ vyšetřuje pro podezření z trestného činu. Podle Humla jde o sledovací zařízení, které se na dálku aktivuje mobilním telefonem. Kočí vyjádřila obavy, že pokud je ministrem vnitra předseda Věcí veřejných Radek John, nemusí být případ vyšetřen pořádně.

Tluchoř: Není možné pokračovat ve vládě s ABL

Předseda poslaneckého klubu Petr Tluchoř (ODS) v reakci uvedl, že je zjištěním šokován. "Není možné pokračovat ve vládě s ABL,"uvedl Tluchoř, který vyzval k okamžitému odchodu z vlády všechny politiky napojené na bývalou Bártovu bezpečnostní agenturu ABL.

Karolína Peake, která Kočí po vyhození z klubu nahradila ve funkci šéfky poslaneckého klubu VV se na rádiu Impuls ohradila proti podezření, že by za umístěním štěnice stál Bárta a nález označila za záminku k odebrání ministerstva vnitra VV.

"Ta spojnice mi přijde až moc logická. Že ministerstvo vnitra se musí za každou cenu odebrat Věcem veřejným, právě proto, že je neustále je někdo odposloucháván…no představa, že jediný, kdo tady disponuje odposlouchávacím zařízením je Vít Bárta a ABL, je velmi směšná,“ uvedla Peake.

Kristýna Kočí podala minulou středu trestní oznámení na Víta Bártu. Podle jejích tvrzení jí dal úplatek půl milionu za mlčení. Obnos jí prý vsunul do pracovních desek. Věci veřejné za tato obvinění následně vyloučily Kočí z poslaneckého klubu i strany. Kočí následně obvinila Bártu z vymývání mozků a o své bývalé straně se vyjadřuje jako o sektě.

Další vyloučený člen Věcí veřejných Jaroslav Škárka navíc Bártu obvinil, že v roce 2006 nechal sledovat politiky ODS na Praze 1. Bárta v pátek rezignoval na funkci ministra dopravy.

capitan_jorge ( 12. dubna 2011 15:23 )

Chobotnice nebyla tak blbá, jako tyto hrátky a hráli tam hezčí lidi. A šlo o h.o.v.n.o.

kudlankabezbozna ( 12. dubna 2011 15:21 )

jakýho má ta ošklivka hezkýho kolouška. A pak jen že ženský jsou sviňky zlatokopky

capitan_jorge ( 12. dubna 2011 15:05 )

Dala si ji tam sama, to mohla i blbka zvládnout. A pokud ne, tak tam byl Huml a Škárka.

japome ( 12. dubna 2011 05:07 )

asi na ni měl zálusk

japome ( 12. dubna 2011 05:01 )

přesně - teď na to myslím

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa