Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Václav Klaus: Nejlepší pera mají v Chile?

Klaus a jeho tajemné šachování s perem...
Klaus a jeho tajemné šachování s perem...  (Autor: Youtube.com)
Autor: far, šim - 
11. dubna 2011
16:51

Václav Klaus baví internet! Českému prezidentovi se během návštěvy Chile zalibilo jedno chilské pero. Hodně.

Během tiskové konferenci s chilským protějškem Sebastiánem Piňerou sebral Klaus ze stolu protokolární pero. Chvíli si s ním pohrával nad stolem, uznale pokyvoval hlavou, pak chvíli pod ním a pak… Pak si prezident s kamennou tváří zapnul sako, ruce vrátil na stůl, ale pero bylo pryč.

Pero na stole zůstalo prý po ministru zahraničí Karlu Schwarzenbergovi, který s chilským protějškem v Chile podepsal "Dohodu o spolupráci v oblasti cestovního ruchu mezi Ministerstvem pro místní rozvoj České republiky a Ministerstvem hospodářství, rozvoje a cestovního ruchu Chilské republiky". Klaus pak u stolu údajně jen seděl na tiskové konferenci a nic nepodepisoval.

ČT má k dispozici nahrávku celé tiskové konference. "Klaus žádnou smlouvu nepodepisoval, Klaus u toho stolu jen seděl na tiskovce. Nic nepodepisoval, pero nevrátil," uvedla na svém profilu na síti Facebook Nora Fridrichová, moderátorka pořadu 168 hodin, který video přinesl.

Pochyby o prezidentově poctivosti nicméně podle mluvčího Hradu Radima Ochvata nejsou na místě. Pero podle něj bylo darem, který Klaus obdržel. Přesto má ale se svým snímkem úspěch – jen na serveru youtube.com ho za necelý den vidělo přes 65 tisíc lidí!

Co říkají na Klausovy hrátky s perem lidé na internetu?

Palanides: "Kdyby bylo darované, tak by si ho zřejmě vzal pan prezident i s pouzdrem a necpal si ho do kapsy jen tak a tajně..."

Dariusz31: "Pero nechala zmizet neviditelná ruka trhu..."

MrSemkins: "Takováhle poker face, to chce praxi."

SullenMare: "Náš Pan prezident je kouzelník :-) sledujte jeho práci."

Xbadhamsterx: "Já bych řekl, že ty pera sbírá, v úvodu je vidět, jak na něj koukne, a pokývne hlavou: "Ano, tohle pero chci!" Klidně by si jej mohl vzít otevřeně, ale on má dvojnásobnou radost, když ho šikovně ukradne v přímém přenosu. Je to Růžový panter osobně."

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pgga ( 15. dubna 2011 03:19 )

zase to neni takova "tragedie". Bylo to tady dnes v televizi (USA) ale opravdu jako legrace. Proste to nekdo natocil a hodil na youtube. NAOPAK..tady si delaji srandu typu" ano..politik a vzal si jenom nejake pero"?...HA..ha..tady politici "mozna" berou o hodne vic atd..atd. Jenom se mrknete na youtube.

030101961 ( 14. dubna 2011 20:03 )

Pokud bylo pero zcizeno potřeba doložit znalecký posudek o hodnotě pera/ může stát i sto tisíc kč/U nás by to byl trestní čin.Pokud tvrdí,hlava státu, že to byl dar,tak by měl odvést daň státu.Jinak špatný příklad pro nás.Jinak se říka jak nahoře tak dole se děje.Pokud by dodržoval desatero, tak ho budeme dodržovat i my dole.Nic dobrého nás nečeká v tomto státě.Hlava státu krade a dělný lid živoří.Kolik per by si mohl koupit ze svýho platu .....,Pokud by ukradnul toto pero průměrnej čecháček, tak by šel sedět na rok,nebo se čtyřletou podmínkou a čekat na výmaz rejstříku.Měl by odstoupit,nebo mu udělat prohlídku doma,třeba jich má doma víc,měl by doložit původ nabití, a odvedenou daň.Když my máme dodržovat zákony on by měl taky.

12356 ( 14. dubna 2011 17:45 )

to ne, ale budou pred nama schovavat propisky

kudlankabezbozna ( 13. dubna 2011 15:04 )

a tak si Češi oblékli z ostudy kabát

cocca ( 13. dubna 2011 14:23 )

a je to tady, video s Klasem uz je i na nemeckem webu, zverejnil to nemecky denik Bild ...tak nam pan prezident udelal peknou ostudu http://www.bild.de/politik/ausland/vaclav-klaus/tschechiens-praesident-vaclav-klaus-klaut-kuli-in-ch ile-das-video-17387918.bild.html

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa