Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

John strašil Sobotku: ABL ovládne i ČSSD

V Otázkách Václava Moravce strašil John předsedu ČSSD.
V Otázkách Václava Moravce strašil John předsedu ČSSD.  (Autor: ČTK)
Autor: oj, ČTK - 
10. dubna 2011
19:13

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka v Otázkách Václava Moravce napadal Radka Johna, že Věci veřejné nejsou politickou stranou, ale podnikatelským projektem, řízeným firmou ABL, proto by prý měla být zrušena. "Možná ABL ovládne i ČSSD, člověče," varoval John v nadsázce Sobotku.

"Nelze odpreparovat ABL od VV, to je absolutní propojení, to není normální strana, to je podnikatelský projekt, ukazuje se že možná pouze jedné osoby. Není dost dobře možné, aby součástí vlády byla firma, to už by v příštích volbách mohl kandidovat ČEZ nebo Sazka," řekl Sobotka s tím, že se nediví premiérovi, že chce situaci řešit. Je to na místě, ale pozdě, uvedl.

Věci veřejné podle Johna nejsou mafiánskou chobotnicí, která uchvátila celou Českou republiku. Zdůraznil, že ve vládě zbývá už pouze jeden člověk, který byl v ABL zaměstnán, a to ministr školství Josef Dobeš. Následně varoval ve vtipu útočícího Sobotku: "Možná ABL ovládne i ČSSD, člověče."

Sobotka připomenul, že proti zapojení lidí z ABL do vlády opozice vystupovala už loni v létě. Mladá fronta Dnes v pátek přinesla informace o několik let staré firemní strategii ABL, ve které Bárta plánoval, že vstoupí do politiky, aby získal zakázky. Rezignaci Bárta podal v pátek mimo jiné proto, že se chce očistit z obvinění, že si prý kupoval stranické kolegy, což ohlásili policii v současnosti už bývalí poslanci VV Jaroslav Škárka a Kristýna Kočí. Spolu s nimi z VV odešel ještě poslanec Stanislav Huml. Odchod z VV ještě podle médií zvažuje Jana Suchá. Johna řekl, že se tato poslankyně v úterý dostaví na jednání klubu, v sobotu byla řádně omluvena. Klub tak John vidí jako jednotný.

museman ( 11. dubna 2011 14:42 )

ABL ABL ABL...kolik to ještě bude pokračovat? Normální člověk vidí, že je to útok na VV a na Bártu, protože kmotrům z ODSČSSD tvrdě došlápl na paty. Viz Benda, Oulický, všechny ty lobbingy se Skanskou atd..

frostie ( 11. dubna 2011 07:21 )

jestli se sobotka stane premierem a rath jakýmkoli ministrem tak to bude daleko větší průser než je teď

komentator ( 11. dubna 2011 06:50 )

Největší zloděj v tomto státě je prý Kalousek a jeho lidi! Týdeník Respekt a deník Hospodářské noviny napsaly, že Kalouskův kámoš Háva (jeho firma Omnipol) vydělal na silně předražených nákupech pro českou armádu ASTRONOMICKÝCH 10 miliard korun od nástupu Topolánkovy vlády!! A novináři naznačují, že Háva se o lup dělí s Kalouskem, který kryje Hávovy zlodějiny!

komentator ( 11. dubna 2011 06:46 )

Zkrate, Nečas a Kalousek lhali před volbami a lžou i nyní! Česko je jednou z nejméně zadlužených zemí v Evropě! Včera to řekl v televizi i profesor Švejnar, který učí na několika amerických univerzitách!! Zkrate, Nevěř různým žvástům Kalouska a Nečase !

komentator ( 11. dubna 2011 06:43 )

Sobotka je slušňák ve srovnání s Kalouskem, Nečasem, Ičkem-Langrem nebo Topolánkem! Kalousek a Nečas posluhovali za bývalého režimu komoušům. A nyní se z Kalouska a Nečase stali tvrdí bojovníci proti komoušům. Není nic horšího něž pokrytci jako Kalousek a Nečas, kteří se řídí heslem "kam vítr, tam plášť"!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa