Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Aféra "Bunga Bunga" u soudu: Po 7 minutách ODROČENA

6. dubna 2011
10:54

Soudní šou Berlusconiho nezletilých souložnic se odkládá! Jeden z nejdůležitějších soudních procesů roku v Itálii s premiérem Silviem Berlusconim (74) byl za pouhých 7 minut odročen na 31. května. Státník je obviněn z nezákonného sexu s prostitutkou Karimou El Mahrougovou přezdívanou Ruby (18) a zneužití pravomoci.

Na zahájení procesu nebyli přítomni ani Berlusconi, ani jeho hlavní právníci, ani mladá marocká tanečnice Ruby, s níž měl údajně placený sex. Šéf vlády se omluvil dopisem. Uvedl v něm, že se sice chtěl zahájení procesu zúčastnit, ale že mu v tom zabránily jeho pracovní závazky v Římě.

Čtyřiasedmdesátiletý Berlusconi je v tomto případu obviněn z intimního styku s dívkou, která byla v době činu nezletilá. Za to může být odsouzen k šesti měsícům až třem letům vězení.

Přinášíme 8 nejdůležitějších otázek a odpovědí v celé kauze:

Z čeho přesně je italský státník Berlusconi obviněn?

Žaloba tvrdí, že Berlusconi pořádal ve své vile divoké sexuální večírky – „Bunga Bunga Party“. Při jednom z večírků měl údajně zaplatit zmíněné nezletilé Marokánce Ruby za sex. Podezření padlo po zveřejnění odposlouchávaných telefonátů a výpovědích svědků, které mají dohromady 20 tisíc stran.

Proč je proces pro premiéra tak nebezpečný?

Protože se osobním telefonátem zasadil o propuštění Ruby z vazby, která byla podezřelá z krádeže. Státní zastupitelství chce dokázat, že Berlusconi lhal, když tvrdil, že jde o vnučku egyptského exdiktátora Husního Mubaraka. Tím chtěl celou aféru s Ruby ututlat. Pro Berlusconiho by to znamenalo zneužívání státní moci

Jak se Berlusconi brání?

Miliardář Berlusconi tvrdí, že místo orgií se v jeho domě konaly jen nevinné večeře, žádný sex s Ruby neměl a rozhodně prý neděla nic, za co by se musel stydět. "Je lepší, když se mi líbí mladé ženy, než kdybych bylhomosexuál,“ nechal se slyšet.

Kdo v procesu rozhoduje?

Tři zkušené soudkyně z Milána.

Co se stane v první den soudního líčení?

Pravděpodobně nic závratného. Soud bude odročen. Ani Berlusconi, ani Ruby se před soudem neobjeví. Do soudního sálu nesmějí televizní kamery ani fotografové. Budou vpuštěni pouze píšící zahraniční novinář.

Kteří svědkové budou v procesu vypovídat?

Tato otázka zajímá celou Itálii. Obžaloba a obhajoba pozvaly dohromady na 190 svědků.

V případě, že bude Berlusconi uznán vinným, bude muset opravdu do vězení?

Italské právo stanoví trest za zneužívání mladistvých v rozmezí 6 měsíců až 3 roky a od 4 do dvanácti let za zneužívání státní moci. Teoreticky hrozí Berlusconimu až 15 let vězení. Má však ty nejlepší právníky, kteří ho pravděpodobně z viny vysekají.

Je možné, že by Berlusconi po aféře odstoupil?

Je to vyloučené. Vzhledem ke své mediální moci v Itálii dokonce politicky profitoval z některých svých skandálů.

Berlusconiho harém, okénko do světa Bunga Bunga

Co je »Bunga bunga«?

O sexuální praktice »Bunga bunga« se Silvio Berlusconi dozvěděl od svého libyjského kamaráda – diktátora Muammara Kaddáfího. Výraz má kořeny v Africe, kde kmeny hromadným znásilněním trestaly příslušníka cizí skupiny za to, že narušil jejich území. Nyní »Bunga bunga« vyjadřuje mužskou nadřazenost při masáži análního otvoru několika ženami v harému.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa