Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Václav Klaus na ledovci: Přírodě neporučíme

Drsná příroda latinskoamerické Patagonie podle Klause svědčí o tom, že člověk nemůže poroučet klimatu
Drsná příroda latinskoamerické Patagonie podle Klause svědčí o tom, že člověk nemůže poroučet klimatu  (Autor: pro Blesk – Michal Čížek)
Autor: hof - 
3. dubna 2011
23:34

Zatímco v Česku jsme o víkendu odkládali svršky a chytali první jarní bronz, prezident Václav Klaus se vydal v zimní čepici a bundě na ledovce Los Glaciares v latinskoamerické Patagonii. V Argentině a Chile je na osmidenní státní návštěvě.

A protože zde Klaus mimo jiné představil svou knihu o klimatu Modrá, nikoliv zelená planeta, která vyšla už v sedmnácti jazycích, neodpustil si v mrazu na úpatí obrovského ledovce komentář. „Opravdu, myšlenka, že by člověk mohl poroučet dešti a větru, nebo vůbec teplotě a klimatu, to je opravdu jen lidský

Prezident Klaus se pořádně oblékl a zapózoval u české vlajky Prezident Klaus se pořádně oblékl a zapózoval u české vlajky | pro Blesk – Michal Čížek
sen někoho. Tady znovu vidíme, jak si příroda s námi dělá, co chce,“ řekl prezident.

Po ledovcích navštívil i typickou argentinskou farmu, kde se chovají ovce. Dnes Klaus letí společně s českými podnikateli do Chile.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

husqarnowicz ( 5. dubna 2011 07:33 )

Jen co skončila ta hnusná zima,tuneldědkovi tu začíná být horko a letí se ochladit na opačnou polokouli. Za peníze daňových poplatníků,jak jinak.

zlymikes ( 4. dubna 2011 07:34 )

některým volnomyšlenkám zde uvedeným

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa