Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Za co v nemocnici už brzy zaplatíme

Platit budeme za více věcí než dřív...
Platit budeme za více věcí než dřív...  (Autor: Martin Hykl )
Autor: ot, mivrk - 
3. dubna 2011
14:38

Zatím je to ještě hodně předběžné, ale přesto se pomalu začíná rýsovat seznam toho, za co by si už příští rok mohli lidé v nemocnicích připlatit. Bezplatné už by neměly být třeba robotické operace, modernější kyčelní klouby nebo lepší čočky používané při operacích šedého zákalu.

Zákon, který má stanovit, co by byl napříště standard hrazený pojišťovnou a co by naopak musel platit pacient, začala podle serveru Aktuálně.cz chystat skupina poslanců. V té je i jeden z nejhlasitějších kritiků ministra zdravotnictví Leoše Hegera (TOP 09), zdravotní expert ODS Boris Štastný. „Tohle rozhodnutí nemůžeme nechat na pojišťovnách, ministerstvu nebo úřednících,“ řekl.

Oddělením standardu a nadstandardu by mohlo zdravotnictví ušetřit ročně 4 až 8 miliard. Zatím se politici neshodli ani na tom, kdo vlastně má seznam hrazených služeb vytvořit. Ministr Heger z TOP 09 i zástupci Věcí veřejných v čele s Vítem Bártou chtějí, aby zásadní slovo měla lékařská komora. ODS s tím ale nesouhlasí. Není tak jisté, zda chystaný návrh neskončí v šuplíku.

Co by se mohlo platit?

Robotická operace
Lepší amalgánová plomba
Moderní onkologické léky
Kvalitnější sádra
Lepší čočka při operaci
šedého zákalu
Modernější kyčelní kloub


inkvisitor ( 5. dubna 2011 03:06 )

a odkud píšeš ty krakošníku, nevymáchaná hubo, v ř.i.t.i si byl, h.o.v.n.o. víš

inkvisitor ( 5. dubna 2011 03:01 )

ty gumo smrkovskej, jdi se radši vysmerkat a nepiš tady takové hovadiny, mozkový debile

venxa ( 4. dubna 2011 17:24 )

Ten pritroublej idiot jses ty. O jakych zaplacenych dluzich mluvis nevim. Ja jsem napsal ze za komunismu se v ramci RVHP sr.a.lo do ruska horem dolem. Z toho nam rusko nic nedluzilo protoze za te zku.r.vene ekonomie jsme za tunu strojirenskych vyrobku dostali tunu zelezne rudy a v ramci socialistickeho pokroku jsme si byli "even". A ze nam vyrabovali uran o tom nevis? Ze to co zbylo v republice po tak zvane "sametove"revoluci bylo rozkradeno a vytunelovano jsem taky psal. A kdo to rozkradl ve velkem? Prebarveni komousi/prospechari kteri meli byt podle jejich"zasluh" okamzite pozavirani a ti hlavni poveseni (jako to delali oni). A tak ti prospechari a tunelari jsou v politice dodnes. A ti ostatni? Za 40 let zivota v "sovetskem chozrascotu" se cely narod naucil premistovat(za komunimu se preci nekradlo,jenom premidtovalo),na verejnosti vsechno odkyvat, v hospode na vsechno nadavat, ho.v.no delat a jenom kecat. Nez se narod z tohoto mysleni a jednani vybredne bude jeste dlouho,dlouho trvat. Vylezt z diry totiz vzdycky trva dele nez do ni spadnout. A ma osobni rada pro tebe: zalez si do te sve hromady hnoje a radsi se uz neozyvej protoze ta tva blbost a zaslepenost je opravdu do nebe volajici. A tim tady koncim ty proletarskej zmetku.

darika ( 4. dubna 2011 16:19 )

Přesně tak! Bude zdravotnictví pro milionáře a politiky... A že by měli oni sloužit nám? Kdepak! To my sloužíme jim. Připadám si tady jako dojná kráva. Nebo jako v království kde poddaní makají na svého krále. Na naše pány politiky a možná i jejich četné příbuzenstvo.

jozzinek ( 4. dubna 2011 10:59 )

...souhlasím. U těchto případů je potřeba postupovat zvláště citlivě. Bude zdravotnictví jen pro milionáře, nebo je to solidarita se slabšími? Snad se nevrátíme k počátkům kapitalizmu, nedejbože k nevolnictví. Z našich politiků se stávají mediální hvězdy, a zapomínají, že mají sloužit svým voličům.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa