Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Policie obvinila náměstka pražského primátora Březinu

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, apk - 
29. března 2011
18:55

Policie v minulých dnech obvinila náměstka pražského primátora Březinu (ČSSD). Stíhání se zřejmě týká jeho současného působení v dozorčích radách městských podniků a minulého členství ve statutárních orgánech zkrachovalých firem.

Za Březinovým obviněním stojí protikorupční policie. Její mluvčí Roman Skřepek, pro idnes.cz uvedl, že věc nebude nijak komentovat. Státní zástupce totiž na vyšetřování uvalil informační embargo.

Březina obvinění ČTK potvrdil s tím, že si proti usnesení o zahájení trestního stíhání podal stížnost. "Jedná se o záležitosti mého působení za stát a věřitele ve dvou akciových společnostech v minulosti, kdy mám jasné právní názory, že jsem nepochybil," napsal Březina ČTK v sms zprávě.

Do vyřízení své stížnosti proti obvinění se dál nebude k případu vyjadřovat. Podle náměstka primátora má únik informace o jeho stíhání politickou souvislost.

Minulost ve firmách, které zkrachovaly

Případ podle všeho souvisí s tím, že Březina zastupuje město v dozorčích radách pražského dopravního podniku a firmy Rencar. Deník Hospodářské noviny (HN) v lednu napsal, že za České dráhy byl v minulosti i předsedou dozorčí rady Žižkov Development.

Do všech těchto společností byl podle HN jmenován v rozporu se zákonem. Podle deníku byl totiž dříve ve statutárních orgánech dvou společností: Porcela Plus a Concordia. Obě firmy zkrachovaly. A obchodní zákoník říká, že osoba, která působila ve statutárních orgánech zkrachovalé společnosti, nesmí být v obdobných orgánech jiných firem.

Tato podmínka trvá ještě tři roky poté, co konkurz skončil, upozornily v lednu HN s tím, že Březinovi může hrozit i trestní stíhání za zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění.

karel128 ( 31. března 2011 07:34 )

se u nás může synáček bolševické rodiny,a zasloužilý člen SSM...prozízat a vlezdoprdélkovat ze"Zemanova podržtašky", přes různé zlodějské dozorčí rady,..."tento čestný socdekrat".. , až na 1.náměstka primátora Prahy. Je to HNUS,..ODS a SOCKSČ jedna zlodějská banda je, ..ruka ruku myje...***..!!

evolucius ( 29. března 2011 22:46 )

Stejně ho ta banda spolupachatelů neodsoudí...teď bude bu,bu,bu...a potom nevinen...a nazdar.

zaviracispendlik ( 29. března 2011 20:10 )

zloděj s tváří sňatkového podvodníka

hejhej ( 29. března 2011 20:00 )

Všichni kradou.Sedí v dozorčích radách,dávají krádežím požehnání a berou nekřesťanské peníze.Proto má Březina za "zásluhy"post náměstka primátora.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa