Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bárta konečně šéfem VV? Vyzvu Radka Johna!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Eva Hofrichterová - 
27. března 2011
21:31

Skončí hra na lídra ve Věcech veřejných? Vít Bárta Blesku potvrdil, že se o víkendu rozhodl: „Rozhodl jsem se přijmout výzvu na to, abych kandidoval na předsedu Věcí veřejných. Nabízím jako svoji základní strategii to, že budu umět říkat ne.“ Na květnovém sjezdu strany vyzve dosavadního předsedu Radka Johna. Ve volbách přitom véčka uspěla hlavně díky jeho známé tváři.

Jako medvědář a medvěd. Tak se mluví o vztahu Bárty s Johnem. Když jedná koalice, výsledky prezentuje Bárta. Když se něco u véček děje, všichni se ptají Bárty. On určuje směr strany, přitom žádnou ofi ciální funkci v předsednictvu nemá. To se rozhodl změnit. Ale pro spolustraníky, kterým se mnohdy zajídají jeho autoritativní metody, to do budoucna žádný med zřejmě nebude.

Bárta má o vedení partaje jasnou představu. „Pokud mě chtějí Věci veřejné na předsedu, chci, aby neříkaly ne ani vpravo a vlevo. „Chci středovou stranu liberálních hodnot a na všechny nápady na to nejít vlevo či vpravo jsem připraven říkat ne,“ sdělil včera Blesku. Odmítá také, aby všechny kraje dostávaly na kampaň stejně.

„Od centra dostanou peníze jen ty kraje, které nabídnou silné osobnosti,“ řekl s tím, že je třeba si sebekriticky přiznat, že některé kraje jsou u véček slabší. Strana má prý ve dvou krajích problémy s tzv. kmotry. Podle informací Blesku jde například o Plzeňský kraj.

A co bude s dosavadním šéfem Johnem, pokud Bárta uspěje? „Kandidovat budu jen tehdy, že by se Radek John stal čestným předsedou a měl právo veta na záležitosti v předsednictvu,“ uzavřel Bárta. S manželkou a místopředsedkyní VV se o svém rozhodnutí nestihl pobavit. Oba prý ale na sjezdu zvednou ruku pro Johna.

zelena.kometa ( 28. března 2011 20:59 )

Konečně se Bárta rozhodnul kandidovat Tak teď uvidíme kdo z koho

max898 ( 28. března 2011 20:11 )

To jsou machinace. Nejdřiv si tam Bárta šoupnul Johna , protože věděl , že je to známej k.s.i.c.h.t a tak by ho lidi mohli volit. No a ted když už mají místečko u korýtka jisté , tak se jenom prohodí. Tady se ti voliči podvádějí jak se dá.

vlaku ( 28. března 2011 09:18 )

Kázeň musí být. Šmejdi. Váš Valcíř

kubik25 ( 28. března 2011 09:09 )

to umí říct každy....

vetmar ( 28. března 2011 09:07 )

Počkejte na Bártu,on má strategii, že bude umět říkat Né a Né

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa