Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Klaus: Zvýšení DPH není reforma!

Autor: Eva Hofrichterová - 
8. března 2011
05:10

Už osm let je hlavou státu Václav Klaus (69). Včera tradičně bilancoval další rok strávený na Pražském hradě. Zkritizoval to, že vláda lidem servíruje reformu penzí, aniž by vysvětlila její potřebu.

A úspory kabinetu, které pociťujeme všichni? „Já bych škrtal víc,“ řekl Klaus na Nově. Případné zvýšení DPH na knihy se Klause dotkne citelně. Jak sám přiznal, křtil včera už svou zhruba padesátou knížku. Bilanční novinku pojmenoval Rok osmý. „Ani nevím, kolik ta kniha stojí,“ přiznal večer při debatě s moderátorkou zpráv na Nově Markétou Fialovou. Internetové obchody ji nabízejí za 300 korun. Po zvýšení DPH na 20 % by tak stála 330 Kč.

Fialová oproti minulým létům předvedla při bilančním rozhovoru s prezidentem solidní výkon. Klaus se držel svého obvyklého stylu, zejména při kritice důchodové reformy. „Vláda říká, tady vyvedeme 3 %, vy si přidáte 2, ale to se vůbec netýká samotné podstaty té reformy,“ vytkl koalici. Nelíbí se mu ani to, že se zvýšení DPH na 20 % spojuje s reformou.

Podle něj to s ní nemá absolutně nic společného. „Vláda plete hrušky s jablkama,“ řekl Klaus. Rovněž jakékoliv výjimky ze sjednocené sazby mu jsou proti srsti. Prezident také zopakoval, že bratry Mašíny nepovažuje za hrdiny. Když mu Fialová připomněla, že je ocenil ministr obrany Alexandr Vondra, Klaus odvětil, že on Vondrovi nevelí, ale že se Vondra strašlivě mýlí.

oldpetr ( 9. března 2011 12:40 )

Klaus a Zeman tomoto národu více ublížili než pomohli a to je nanejvýš zřejmé.Raději si jako starobní důchodce zaplatím větší DPH než bych měl každý měsíc poslouchat nářky že je tolik důchodců až je to k neuživení.Klaus si v politice nahrabal desítky miliónů a jeho slova jsou falešná a neupřímná.Tajemný Zeman čili spokojený důchodce který měl ještě to privilégium že si nekráceného starobního důchodu užívá od svých 58 let je asi nejméně chamtivý vrcholový politik po roce 89.

kandule1 ( 9. března 2011 11:56 )

souhlas vždyď i normální pracující člověk dělá za necelých 400 eur a jetě mu z toho seberou co se dá....

doodledoctor ( 8. března 2011 23:02 )

handgood ( 8. března 2011 22:59 )

Dokonca si poznal, že to nie je k tématu. Vytrtkaj si tu svoju starú, tak moc ti to chýbá, že tu stále onanuješ ty sexuálný anoretik.

arcaben ( 8. března 2011 22:41 )

Souhlas!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa