Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Havlova poslední hra se bude jmenovat Sanatorium

Václav Havel ještě napíše jednu hru a pak bude odpočívat
Václav Havel ještě napíše jednu hru a pak bude odpočívat  (Autor: Tomáš Vrbenský)
Autor: ot, mivrk - 
6. března 2011
15:28

Exprezident Václav Havel (74) je při chuti. Pokud bude mít čas a klid na soustředění, napíše prý ještě jednu divadelní hru. Děj už si sumíruje v hlavě, ale nechce ho prozradit. Pochlubil se ale aspoň názvem – jeho poslední dílo se má jmenovat Sanatorium.

„Nechci referovat o něčem, dokud to nemám pořádně promyšleno. Hra se bude jmenovat Sanatorium, protože mám rád, když všechno dává dohromady smysl. Po Odcházení je už jen Sanatorium,“ řekl Havel v rozhovoru pro LN.

Název Odcházení nesla jeho zatím poslední hra. Ta má mít 24. března dokonce filmovou premiéru a Havel si při jejím natáčení poprvé vyzkoušel roli režiséra. Sanatorium by podle Havla bylo závěrem jeho literární kariéry. „Pak už bych převážně odpočíval,“ řekl v rozhovoru. K jeho nejznámějším dílům patří třeba Zahradní slavnost, Audience či Asanace.

verasum ( 13. března 2011 09:00 )

Už uase nějaká kravina na obzoru.Proboha Vašku nech už těch plků a užívej si prachy a Dáši

divenka ( 11. března 2011 15:26 )

však mu je doteď Německo ve všem vzorem Co se říšskému vůdci nepodařilo, dokonce předtím ani německé šlechtě, to Havel dokázal, zaprodal nás Němcům za pár šprdlíků. V současnosti je v každém obchodě buď německý šunt (hlavně potraviny), nebo Čína (ale Čína je jiná kapitola, to je průmyslová montovna USA a dalších států ) CO z průmyslu a zemědělství zůstalo v českých rukách??? A pokud něco ano, tak na to jsou takovélimity a kvóty, že se v tom skoro nedá podnikat.

cocococo ( 11. března 2011 11:08 )

Jeste jsem zapomel.Mam ve vlastnictvi fotografie a filmy jak nas slavny expresident sedi na kline stumbarfurerovi Mulerovi,veliteli prazskeho gestapa, ve vile jeho slavneho dedecka.

cocococo ( 11. března 2011 11:05 )

Havlovo posledni hra se nebude jmenovat "Sanatorium" ale "KREMATORIUM".Havlova uz se tesi az uvidi zajizdet rakev sveho milovaneho Vasika do portalu krematoria.

jakub-moravec ( 11. března 2011 10:19 )

Ještě dodávám, víme že všude máme korupci a ta může být i v Blesku a tito dva kumpáni za nějaký bakšiš - úplatek si zařídili u Blesku nesmrtelnost a já blbec jsem mařil čas a stěžoval si u Blesku aby se zaměřil na ten jejich vulgarismus, ale jak víme, proti korupci nikdo nic nezmůže.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa